Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.206.13.203 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
132 berichten.
Aubrey en Elvira Aubrey en Elvira
Alweer onze derde fantastische reis gemaakt naar bekende en nieuwe plekken. (02-10-2023 t/m 27-10-2023)
Na weer een bezoek aan huis bij John en Marij, onze reis samengesteld met het advies van beiden.
We begonnen deze keer op Sumatra. 2 nachten Medan met de nodige bezichtigingen met onze chauffeur Anton. (Onze chauffeur voor onze tijd op Sumatra).
Daarna op weg naar de jungle. 2 nachten in Bukit Lawang in Ecolodge.
Met natuurlijk op de tweede dag een privé jungletrekking met gids om de orang utangs in hun eigen omgeving te gaan zien.
En we hadden geluk! Wat een fantastische ervaring was dit!!
Na de trekking lunchen aan de rivier en daarna tuben op de rivier terug naar het hotel.
De volgende ochtend verder naar onze volgende bestemming op Sumatra: Samosir op het Tobameer. Met een tussenovernachting in Berastagi.
Op Samosir verbleven we in Tabo Cottage. Hier ook weer mooie bezichtigen gedaan met Anton. Heel veel gezien, maar ook heerlijk gerelaxt.
Na ons avontuur op Samosir met de Ferry weer terug naar het vaste land en naar Medan (afscheid genomen van Anton) om de volgende ochtend vroeg met een binnenlandse vlucht naar Bali te vliegen. ( hotel Horizon Sky op het vliegveld is een aanrader als je een hele vroege vlucht hebt zoals wij).
Op Bali heerlijke dagen doorgebracht in het voor ons al bekende hotel Griya Santrian in Sanur. Heerlijk gegeten op de Sinduh Market en heerlijk relaxen aan het zwembad en het strand.
Na 3 nachten op naar ons volgende avontuur: Gili Trawangan.
Hier verbleven we 4 nachten in Villa Ombak. We hebben een hele mooie 3 eilanden privé snorkeltrip gedaan (bij het hotel te boeken). Ook weer een geweldige ervaring! Mooie schildpadden gezien bij Turtle point Gili Trawangan, de koraal tuinen en onderwaterstandbeeld bij Gili Meno en de kleurrijke vissen bij Gili Air.
Ook het eiland rond gefietst met onderweg mooie snorkelplekken.
Daarna door naar Lombok vanaf het strand van Villa Ombak naar de overkant met een speedboot. Opgehaald door de chauffeur en naar ons volgende mooie hotel gebracht : Holiday Inn resort - Senggigi.
Hier heerlijk relaxen aan het zwembad en genieten van de geweldig zonsondergang!
1 dag via hotel auto met chauffeur om het eiland voor een gedeelte te gaan verkennen.
Ook hier weer een paar hele mooie dagen gehad.
Daarna op naar onze laatste stop: het geweldige Anvaya hotel in Kuta op Bali. Hier heerlijk relaxen om bij te tanken om na 3 nachten in de avond weer terug te vliegen naar huis.

John en Marij, wij hebben wederom een heerlijk vakantie gehad van bijna 4 weken.
De eerste keer bij jullie zeiden jullie: “ Je houdt van Indonesië of je vindt het helemaal niks”. Nou het moge duidelijk zijn dat voor ons het eerste van toepassing is.
Dank jullie wel.
Tot de volgende!

Aubrey en Elvira Eckringa
Frans en Anita Heffels Frans en Anita Heffels
Hallo John en Marij,

Wil je een mooie reis door Indonesië en met een gerust hart op reis gaan dan adviseren wij jullie John en Marij. Samen een route uitstippen , met fijne chauffeurs Rocky en Coni ,die je naar de plekken brengen in overleg. Heb je vragen kun je John tijdens de reis altijd stellen. Dus gewoonweg een fantastische ervaring , en een mooi land met lieve mensen, goed eten en prachtige natuur👌🏻👌🏻 Bedankt voor jullie advies. Frans en Anita 🫶🫶
James de Graaff James de Graaff
Hallo John en Marij,
Wat hebben wij een prachtige reis door Java gehad met afsluiting in de Tabo Cottages, Samosir eiland op Sumatra. Alles was perfect geregeld. Top en dank jullie wel.
Kort reisverslag: Geen idee wat ik van Indonesië kon verwachten. Gemengde gevoelens. Voor het eerst terug naar het land waar ik was geboren. De eerste kennismaking na de landing op Jakarta was een shock. Smog en de drukkende hitte. 2 dagen Jakarta, geen zon gezien. Maar toen kwamen de contacten met de mensen. Eerst onze chauffeur Simon. Wat een fijne man. Toen onze familie. Wat een warmte heb ik ervaren. Het graf van tante Guus bezocht. We hadden haar nog willen treffen. De reis was net voor de coronapandemie al gepland maar moest vanwege de lockdown de ijskast in. In die tijd overleed zij. Wij hebben ervoor gezorgd dat ze een mooi graf en gedenksteen kreeg.
Depok bezocht, op zoek naar de roots van mam. We kwamen niet verder dan de begraafplaats van Depok waar naar het schijnt veel familie ligt begraven maar we konden geen link leggen. Wel dus de talrijke graven van de 12 “Cornelis Castelijn-families” Bacas, Isakh, Jacob, Jonathans, Joseph, Laurens, Leander, Loen, Sadokh, Samuel, Soedira en Tholense, die eens het landgoed Depok bezaten. We spraken met nakomelingen, Herman Loen en Frederik Soedira, die nog in Depok wonen.
We reisden dwars door Java, de mooie en bekende plaatsen aandoende, maar de meeste indruk maakte op mij de mensen. Het normale volk. De vriendelijkheid, bescheidenheid, hulpvaardigheid en soms zelf de nederigheid. Op een gegeven moment dacht ik ‘geen wonder dat dit prachtige volk destijds zo gemakkelijk door Nederland kon worden ingelijfd onder aanvoering van de VOC bandieten’.
Mooi was ook toen wij de kerk waar onze vader destijds werd gedoopt, in Madiun konden vinden en waar zelfs het originele doopregister nog aanwezig was. Een onverwacht bezoek aan een tehuis voor zwakbegaafde kinderen in de buurt maakte ook veel indruk. We hebben daar een donatie achtergelaten.
We hebben genoten, zoveel mooie dingen. Veel deed nog herinneren aan Nederlands Indië. Soms goed onderhouden maar ook heel veel verwaarloosd.
Indisch bloed, van mijn ouders meegekregen. Het voelt nu veel warmer aan. Trots op mijn afstamming.
Nog een korte aanvulling op mijn verslag. Ik reisde natuurlijk niet alleen maar met mijn zussen Corine en Marjorie en hun echtgenoten Roel en Geert. En niet te vergeten mijn lieftallige echtgenote Helma! Dan nog onze chauffeur Simon: super optredend als chauffeur, gids en uiteindelijk vriend. Bracht ons op mooie plaatsen waar normaal geen toeristen komen. Toen een van ons ziek werd, buikklachten, ging hij extra naar de markt om zoute eieren en medicijn te halen. Geweldig!

James de Graaff.
Henk, Margriet & Silvie Janssen Henk, Margriet & Silvie Janssen
Hoi John en Marij.

We zijn al even terug van een fantastische reis naar Java en Bali.
Wat hebben wij genoten!!!
We hebben het nog vaak over deze reis.
De hele reis was perfect geregeld. De bezienswaardigheden die we graag wilden zien, of wat we graag wilden ondernemen, waren allemaal opgenomen in het programma.
Op Java hadden we zelfs een Nederlands sprekende chauffeur, Rocky.
Hij vertelde veel over alle bezienswaardigheden, gebruiken van het land en inwoners.
Hij bracht ons naar plekken en restaurants die we zelf nooit hadden gevonden. Ook naar plaatsen die niet in het programma stonden maar waarvan hij dacht dat we het leuk zouden vinden. Alles in overleg, ook de vertrektijden voor de volgende dag konden we zelf bepalen.
Op Bali weer een leuke en goede chauffeur, Coni, die ons overal heenbracht, en uitleg gaf over wat we zagen.

Alle hotels en transfers, van de trein tot binnenlandse vlucht waren zeer goed geregeld, we zijn helemaal ontzorgd.
Het was ook een goede tip van jullie, om de laatste dagen rust te nemen aan het strand, in een goed hotel.
Even tot rust komen en alles een beetje verwerken voor we aan de terugreis begonnen.

John en Marij, nogmaals bedankt voor jullie goede zorgen en zeker ook voor jullie gastvrijheid.

groetjes Henk, Margriet & Silvie.
Jesse, Lenthe, Anne, Femmy en Dennis Jesse, Lenthe, Anne, Femmy en Dennis
In augustus 2022 een prachtige reis met onze 3 kinderen gemaakt naar Bali. Vooraf hulp gevraagd aan John om een mooie reis voor ons samen te stellen. En dat is gelukt! En wat hebben we veel gedaan. Sportieve dingen (raften, snorkelen, duiken en natuurlijk naar Waterbom), culturele dingen (tempels, dans, steden), natuur (vulkaan, rijstvelden, watervallen) maar natuurlijk ook lekker gerelaxt bij het zwembad en op het strand. We hadden overigens alleen vooraf de hotels geboekt, de activiteiten ter plekke bepaalden we per dag zelf en regelden we ook grotendeels zelf, dat is gelukkig niet ingewikkeld.

We zijn ook een paar dagen op Nusa Lembongan geweest, wat een fijne plek is dat! En alle hotels, transfers e.d. super geregeld door John, het klopte helemaal! We hebben een heleboel prachtige plekjes gezien, heerlijk gegeten en wat zijn de mensen toch vriendelijk en behulpzaam. Echt een onvergetelijke reis die van begin tot eind uitstekend is verlopen en waar we nog vaak aan zullen terug denken.
Fam Boetzkes Fam Boetzkes
Wederom een super vakantie gehad in Indonesië!
19 dagen rondreizen op Bali met onze 4 jarige dochter..
Ubud - Lovina - Candi Dasa - Sanur en als laatste Kuta! Super locaties, alles was naar wens.. Altijd even vriendelijk personeel, gastvrij, mooie locaties, heerlijk eten.. Wat wil je nog meer 🙂

En wat een top chauffeur die Coni! Onze dochter was helemaal weg van hem 🙂

Dit was de 2e en zeker niet de laatste keer dat we bij John en Marij onze vakantie hebben geboekt.. Top mensen, top gastvrijheid!
We hopen snel weer terug te gaan naar Bali, ons favoriete vakantieland!

Liefs Fam Boetzkes
Elvira Rutjens en Aubrey Eckringa Elvira Rutjens en Aubrey Eckringa
Helaas weer terug van een geweldige rondreis over Bali en een 5 daags bezoek aan Nusa Lembongan.
(29-09-2019t/m-23-10-2019)
Na aankomst opgehaald door onze chauffeur Coni.
Eerste stop Ubud. Hier verbleven we 3 nachten. Na de eerste nacht een fietstocht gemaakt door de rijstvelden. Een mooi verjaardagstochtje. In de avond heerlijk gegeten bij Ibu Ra.
Na de tweede nacht naar de vlindertuin, Kanto Lampo waterval en raften. Kortom een heerlijke dag!
Volgende dag doorgereden naar onze volgende stop Lovina.
Op de heenweg gestopt bij de Pura Ulan Danu Bratan.
Daarna door naar het hotel. Hier een prachtige suite op de eerste verdieping met het grote balkon pal aan het strand. Heerlijk!
De volgende dag om 8:00 met de boot op zoek naar de dolfijnen. En wat hebben we er veel gezien. Het was geweldig!
Daarna nog gesnorkeld.
De volgende dag weer op pad naar stop nr 3 in Candi Dasa.
Prachtige tocht door de bergen en gestopt bij de moedertempel Pura Besakih.
Volgende dag weer op pad met Coni. Eerst naar titratie gangga park, een traditioneel dorp, daarna naar de twee waterpaleizen, Natur Sukisma en Karangasem. Toen door naar de Pura Lempuyang Luhur bovenop de berg.
Wederom een hele mooie dag.
Na een dagje relaxen aan het strand en zwembad, de dag erna weer door naar stop nr 4, Sanur.
Van hier uit de tweede dag weer met Coni op stap.
Pura Tanah Lot, Ulluwatu tempel en Garuda Wisnu kencana.
Weer heel veel gezien en een mooie dag gehad!
De andere dagen in Sanur heerlijk aan het zwembad en strand.
Heerlijk gegetenen bij Warung Lila en op de Pasar Sindhu. Heerlijke massage gehad van de vrouw van Coni in het hotel. Na vier nachten door naar stop nr 5 Nusa Lembongan. Met een snelle boot naar het eiland.
Prachtig hotel pal aan het strand.
Hier verbleven we vijf nachten. We hebben een snorkeltrip gedaan en de reuzemanta’s gezien. Wat was dat geweldig!
Nog op twee andere locaties gesnorkeld wat ook schitterend was.
Een dag een scooter gehuurd en over het eiland gecrost. Onder andere Blue Lagoon, Devils Tears en Dream beach gezien. Ook de oversteek gemaakt over de gele brug naar het kleinere eiland Nusa ceningan.
Na vijf heerlijke dagen met de snelle boot weer terug voor onze laatste stop in Kuta.
Hier vijf nachten in een schitterend hotel!! Tijdens het ontbijt ogen tekort.
Heerlijk relaxen aan een van de zwembaden.
Ook hier weer een heerlijke massage gehad van de vrouw van Coni.
Maar aan alles komt een eind en zo ook aan onze reis.
Met een extra koffer met mooie herinneringen die niemand ons meer af neemt weer terug naar huis.

John en Marij bedankt voor wederom een heerlijke en fantastische reis.
Wij hebben van het begin tot eind genoten!
Aubrey en Elvira
Charlotte Charlotte
I decided very late to travel and John showed perfect and quick organisation for my three week trip to Java in September 2019. As I wanted to see the places where my ancesters lived and worked around 100 years ago, I spent 4 days in Bandung and with the ambitious help of my driver Cucuk I found almost any place I was looking for. Even on Papandayan the local guide showed me all the places I never expected to find. Organisation and transportation was always perfect and relaxing. I spent time in Bandung, Papandayan, Pangandaran, Yogjakarta, Borobudur, Prambanan, Malang, Bromo, Surabaya.
Always well guided, all questions about culture and nature of Java answered by my driver Cucuk. Best experience for me ever! Thank you for that time!

Charlotte Stehn, Aachen. Germany.
Sjak,Marian,Karin en Henk Sjak,Marian,Karin en Henk
Van13 april tot 6 mei hebben wij samen een rondreis gemaakt over Sumatra en Java.
Wat hebben wij genoten van de natuur en de mensen.
De hotels waren mooi en het eten heerlijk!
De chauffeurs Novri en Yogi waren geweldig, ze hebben ons overal veilig over de slechte wegen vervoerd en vertelde tijdens de rit over de cultuur en alles wat we tegen kwamen!
Het was voor ons een heerlijk ontspannen vakantie dank zij John die voor ons alles perfect geregeld had.

John & Marij,super bedankt 👍

Sjak & Marian - Henk & Karin
Carla en Ruud Sniekers Carla en Ruud Sniekers
We hebben van 4 t/m 29 april een onvergetelijke mooie en avontuurlijke reis naar Hong Kong, Java en Bali gemaakt met veel verschillende hoogtepunten. Deze reis is uitstekend georganiseerd door John en Marij en tijdens de gehele reis zijn we bijgestaan door de top-gids en chauffeur Rohmany (Rocky). We hebben zoveel beelden, indrukken etc gekregen dat het volgens mij echt weken duurt voordat alles een beetje op zijn plek valt.
De reis is prima verlopen. De vluchten gingen goed zonder noemenswaardige vertragingen of ongemakken, Rocky bleek een goede, ervaren en betrouwbare gids/chauffeur die ons vele unieke plekken heeft laten zien. De hotels waren ook allemaal prima. Ook het eten en de reactie hierop van ons lichaam is zonder problemen verlopen. We hebben veel dingen uitgeprobeerd. We hebben (meest op aanwijzen van Rocky) op meer plekken erg lekker gegeten ( en tussendoor ook wel een enkele keer een pizza of hamburger).
Kortom, we hebben ervan genoten, zowel van Hong Kong als van Java/Bali. Inderdaad een wereld van verschil. Beide zijn erg druk maar in Hong Kong is de organisatiegraad van het verkeer en openbaar vervoer erg hoog. Op Java en Bali is dit gewoon chaos. Ik moet er niet aan denken dat ik hier zelf had moeten rijden. Al met al hebben we volgens mij zo’n 1500 km per auto afgelegd. Al met al hebben we hiervoor wel 70 uur in de auto gezeten :). Bij sommige bezienswaardigheden, zoals op de Bromo was het wel erg druk. Soms hadden we echter geluk, we hebben de Prambanan en de Borobudur bezocht op de dag dat er verkiezingen waren. Hierdoor was het er erg rustig. Een onverwacht hoogtepunt was een bezoek aan de grote tuin in Kalibaru. Deze was erg mooi aangelegd en hier hebben we veel planten en bomen gezien waaruit kruiden en specerijen gewonnen worden. Wat voor ons ook erg leuk was is het avontuur in de green canyon ( ondanks dat deze door de regenval van de dag ervoor niet groen maar bruin was). We zijn daar onder begeleiding van rotsen gesprongen en hebben daar in snelstromend water gezwommen. Erg spannend en leuk. Hetgeen we het meeste moeite mee hebben gehad is het slapen in de buurt van moskeeën. Met name in Kalibaru hebben we daar wel veel last van gehad.
Al met al is het voor ons een geslaagde reis geworden waar we nog lang aan terug zullen denken en waar we zeker nog veel over zullen vertellen.

Hartelijk dank voor de organisatie en waardevolle tips.
Ruud en Carla Sniekers
Ludy Baas Becking Ludy Baas Becking
Van 3 maart tot 4 april reisden mijn vrouw, Gina, en ik mee met een groep (16 personen) over Java en Bali. Hoewel we samen reisden, konden individuele wensen (bijv. familiebezoek) toch vervuld worden. Onderweg werden aan onvermijdelijke wensen, zoals doerian, salak, nanka, bubur eten, tegemoet gekomen. De reis was prima verzorgd: inchecken probleemloos, verplaatsen van en naar de gates liep op rolletjes of op wieltjes voor de minder valide reisgenoten. De hotels waren verwenpaleizen, waar we zelfs niet met koffers hoefden te sjouwen.
We reisden per bus, waarbij we beschikten over een voortreffelijke reisgids, die we Rocky gedoopt hebben, een zeer kundige, beheerste chauffeur en een behulpzame en zorgzame bijrijder.De treinreis van Bandung naar Yogya was een ontspannen “schoolreisje”.
Voor deze heerlijke reis dank ik de reisgenoten voor hun vriendelijke saamhorigheid, niet alleen tijdens de reis, maar ook ‘s morgens bij het ontbijt en de gezamenlijke avondmaaltijden.
John dank ik voor zijn uitmuntende organisatie en niet aflatende zorg. Chapeau!
Last but nog least: Marij, dank je wel voor je geduldige aandacht en belangstelling. Hartverwarmend.

Groetjes van Gina en Ludy uit Heerlen.
Marian de France Marian de France
Inmiddels alweer een maandje terug van een geweldige veel en veel te korte reis. Sumatra,Flores en paar dagen Bali. Wat was het weer perfect geregeld en wat heb ik genoten, zoveel dat ik heimwee heb, maar deze winter ga ik 2 maanden naar Sumatra. Dus ik kan weer gaan aftellen. John en Marij bedankt voor jullie goede zorgen, jullie verwennen echt jullie gasten en luisteren goed naar hun wensen. Tot gauw.
Marian
Marian en Marlies Marian en Marlies
Hallo John en Marij,

Onze rondreis, Sulawesi, Flores en Bali..... wat was het weer geweldig en wat hebben we genoten,en wat was alles weer perfect geregeld. En dit ondanks de korte voorbereiding, want het was echt last minute voor jullie en voor ons.
Mijn volgende trip naar Sumatra staat al in de planning haha. En natuurlijk moet ik ook echt nog terug naar Flores, het eiland dat nog niet echt door toeristen is ontdekt en daardoor ook geweldig is.
Maar eigenlijk is elke reis naar Indonesië voor mij een feest, mede doordat jullie alles zo goed regelen, waarvoor ik jullie niet genoeg kan bedanken,

John en Marij tot gauw,
Marian (en natuurlijk ook namens Marlies)
Aubrey Eckringa en Elvira Rutjens Aubrey Eckringa en Elvira Rutjens
Hoi John en Marij,

Wat hebben we genoten samen.
Ondanks de moeizame start door een achtergebleven koffer en een ingeslikte bankpas. Dit heeft de pret niet mogen drukken.
De cultuurschok bij aankomst in Jakarta was heftig.
Maar je went overal al snel aan.
We hebben heel erg veel gezien en veel mee mogen maken op ons avontuur. Alles was goed verzorgd.
Onze chauffeur Adi heeft ons goed begeleid op onze reis door Java. Hij gaf ook uitleg onderweg en stopte op mooie plekjes om foto’s te maken.
Na ruim twee weken Java via binnenlandse vlucht vanaf Surabaya naar Bali gevlogen. Ook hier werden we weer prima opgewacht door de chauffeur die ons naar het hotel bracht in Ubud.
De tweede dag hadden we een tour door de omgeving met Coni.
Hij heeft ons de hele dag begeleid naar de mooiste bezienswaardigheden. Hij liep ook steeds mee om uitleg te geven. Dit was erg fijn.
Het was ook fijn om jullie hier te ontmoeten. Bedankt hiervoor!
Na drie nachten werden we opgehaald om naar ons laatste hotel te gaan in Sanur.
Hier verbleven we vier nachten.
Dit resort hebben we gebruikt om echt even lekker bij te tanken en uit rusten voor de terugreis.
Morgen moeten we helaas weer terug naar huis na ruim drie weken geleden te zijn begonnen aan deze prachtige reis.
De hotels waren allemaal erg mooi.
We hebben het al over een volgende keer dat we dan Sumatra en meer van van Bali willen zien.
Dat kan alleen maar betekenen dat het heel goed is bevallen voor de eerste keer.

Ook nog een bedankje voor Ella die ons ook goed heeft geholpen.

Groetjes Aubrey en Elvira
Henri en Marian Henri en Marian
Beste John en Marij,

Inmiddels zijn we al weer 2 weken terug van onze vakantie in Indonesië en kijken terug op een geweldig mooie tijd waarin we ontzettend veel gezien en beleefd hebben. Dit was onze 2e reis in Indonesië beide door jullie weer perfect geregeld en tot in de puntjes verzorgd. De jungletocht waarin we oerang oetans van zeer dichtbij hebben meegemaakt in Bukit Lawang en het bezoek aan de Bromo vulkaan waren een van de hoogtepunten van onze reis. Onze chauffeur Edy in Sumatra was een goede chauffeur die ons veilig over de vaak zeer slechte wegen van de ene naar de andere plaats bracht en bijzonder mooie plaatsen wist om te lunchen. Het was voor ons geweldig dat we Cucuk weer als chauffeur kregen voor Java en Bali. Hij vond het erg fijn dat we aan jullie gevraagd hadden of hij met ons mee mocht als chauffeur in Bali. Hij kon het eerst bijna niet geloven, voor ons was het fantastisch om te zien hoe blij hij was met een week extra werk. We werden uitgenodigd voor een heerlijke lunch met door hem zelf gevangen vis bij hem thuis en maakte kennis met zijn zeer gastvrije gezin en familie. Het was erg gezellig en leuk om mee te maken.
Ook nu waren de accomodaties weer geweldig met diverse toppers als Deli River in Medan, Majapahit in Surabaya, Munduk Plantation in Munduk en Puri Santrian in Sanur.
John en Marij, wij willen jullie weer heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze indrukwekkende onvergetelijke reis. Het was weer TOP! Nogmaals bedankt en gaan we ooit weer naar Indonesië, dan komen we weer bij jullie om dit te regelen. Groetjes, Henri en Marian
Party Peulen Party Peulen
Hoi John en Marij,

Net terug van bijna 4 weken Indonesie. Sumatra/Java/Bali.
Het was een geweldige ervaring! Heel hartelijk dank hiervoor!!
Sumatra met die enorm chaotische stad Medan, de Orang Utans en het mooie Samosir eiland.
Java met zijn rijst, thee en fruit. De steden Jakarta, Yokjakarta, Bandung en niet te vergeten de Borobudur, Prambanan en de Bromo met zijn zonsopkomst!
Bali is een echt vakantie eiland waar zon,zee en strand maar ook heel veel cultuur aanwezig is.
John en Marij heel hartelijk dank voor de goede planning en natuurlijk gaat onze dank ook naar Ella, die toen er iets mis dreigde te gaan, dit prima oploste.
Ook de chauffeurs Edi,Cucuk en Coni nogmaals bedankt voor de goede zorgen en de informatie.

Groetjes
Jac,Silvie, Ans en Herm
Serge en Isabelle Serge en Isabelle
Beste John,

Bedankt voor de fantastische planning van onze vakanties! Dankzij jou hebben wij heerlijke vakanties gehad, met onze kinderen!

Dank ook aan Coni, want hij is meer dan enkel maar een chauffeur geweest gedurende ons verblijf! Hij is heel vriendelijk en in een goed humeur en hij heeft ons gewoon een heleboel dingen laten zien. Het is ook aangenaam om met hem in de auto te zijn, want hij is heel relaxed, kent zijn weg, en je voelt je gewoon altijd veilig en geniet van de rit. Zijn auto was ook altijd proper. Je hebt hier echt een goede chauffeur gevonden.

Zouden wij nogmaals naar Indonesië komen zullen wij niet aarzelen om met jou contact te nemen!

Vriendelijke groeten,

Serge & Isabelle
Senna en Stefan Senna en Stefan
Lieve John en Marij,

Een drietal weken geleden zijn wij terug gekomen van een FAN-TASTISCHE vakantie op Bali! We hebben ontzettend genoten van het eiland, de mensen en ook de cultuur daar!
We waren zo gefascineerd van ons eerste hotel in Kuta dat we dachten dat het niet mooier kon worden, echter niets was minder waar! Ubud, Amed en zeker Sanur deden definitief niet onder voor het prachtige eerste hotel!


Tijdens de tours door Ubud en Sanur hebben we onvergetelijke herinneringen mogen maken en hebben we kunnen genieten van de kennis van Coni. Maar het snorkelen in Amed heeft onze vakantie echt helemaal compleet gemaakt!

Wij willen jullie heel hartelijk danken voor de organisatie van deze onwijs mooie reis! Dit is zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst!!

Bedankt en heel veel lieve groetjes van ons!

Senna en Stefan.
Susanne & Daniel Susanne & Daniel
Het is weer even geleden, maar in mei/juni 2018 hebben wij een onvergetelijke huwelijksreis achter de rug. Een maand lang hebben we vooral van het eten, de cultuur en natuur van Sumatra, Java en Bali mogen genieten. Vooral Sumatra en Java hebben veel indruk op ons gemaakt: een grote mensenmassa met een drukte van jewelste, vol met auto's, scooters en eettentjes langs de weg. Een behoorlijke drukte waar onze chauffeur zich (onbegrijpelijk voor ons) met gemak doorheen manoevreerde. Wat we ook bijzonder vonden was dat, ondanks alle drukte, de mensen oprecht vriendelijk en behulpzaam waren, iets wat in Nederland soms ver te zoeken is.

Het eten was ook heerlijk: heel simpel en super lekker (en goedkoop)! Altijd vers en met liefde bereid! Het was ook prachtig om te zien hoe alles daar gewoon uit de natuur werd gehaald: de heerlijke verse vruchten (mmmm, ananas) en die geweldig riekende kruiden waarvan we het uiteraard niet konden laten om ook wat mee te nemen naar huis.

En dan hebben we nog niets verteld over onze avontuurlijke tocht en overnachting in de jungle op zoek naar de orang oetan, de ochtendwandeling en zonsopgang naar en bij de actieve vulkaan, Bromo, onze tripjes op gehuurde scooters op de eilanden, de gezellige fietstocht op Java, onze snorkelpartij en het (toevallige) spotten van een hele grote groep dolfijnen!

Kortom, een mooie en onvergetelijke huwelijksreis met vooral niet te vergeten mooie (en romantische) accommodaties georganiseerd door John en Marij!

Bedankt en heel veel groetjes,
Susanne & Daniel
Mieke & Nic, Ves & Elly Mieke & Nic, Ves & Elly
Lieve John en Marij ,

Wij zijn inmiddels alweer 3 weken terug van onze fantastische reis door Java en Bali met een geweldige ervaring rijker!
Wat hebben we veel moois gezien en genoten! Iedere dag was 't een verrassing en alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld! Geweldige ( Nederlands sprekende ) chauffeurs/ gidsen die ons door 't drukke verkeer “loodsten” en die ons zoveel hebben verteld, laten zien, voelen en beleven over 't "leven" in Java en Bali ! En wat ik bijzonder vond was dat ze alles met heel veel enthousiasme deden en niks was hen te veel! Bij elke bezichtiging hadden we een lunchstop op een super mooie locatie in kleine restaurantjes waar geen bussen met toeristen kwamen: hoe fijn is dat!
En na zo’n drukke dag met heel veel nieuwe indrukken rijker was 't heerlijk relaxen in een super mooi hotel!
Nog iedere dag praten we er over en genieten we van de mooie herinneringen !
John en Marij, heel veel dank voor onze indrukwekkende en onvergetelijke vakantie in Java en Bali !
Lieve groet, Mieke & Nic, Ves & Elly