Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.227.250 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Charlotte Charlotte
I decided very late to travel and John showed perfect and quick organisation for my three week trip to Java in September 2019. As I wanted to see the places where my ancesters lived and worked around 100 years ago, I spent 4 days in Bandung and with the ambitious help of my driver Cucuk I found almost any place I was looking for. Even on Papandayan the local guide showed me all the places I never expected to find. Organisation and transportation was always perfect and relaxing. I spent time in Bandung, Papandayan, Pangandaran, Yogjakarta, Borobudur, Prambanan, Malang, Bromo, Surabaya.
Always well guided, all questions about culture and nature of Java answered by my driver Cucuk. Best experience for me ever! Thank you for that time!

Charlotte Stehn, Aachen. Germany.
Sjak,Marian,Karin en Henk Sjak,Marian,Karin en Henk
Van13 april tot 6 mei hebben wij samen een rondreis gemaakt over Sumatra en Java.
Wat hebben wij genoten van de natuur en de mensen.
De hotels waren mooi en het eten heerlijk!
De chauffeurs Novri en Yogi waren geweldig, ze hebben ons overal veilig over de slechte wegen vervoerd en vertelde tijdens de rit over de cultuur en alles wat we tegen kwamen!
Het was voor ons een heerlijk ontspannen vakantie dank zij John die voor ons alles perfect geregeld had.

John & Marij,super bedankt šŸ‘

Sjak & Marian - Henk & Karin
Carla en Ruud Sniekers Carla en Ruud Sniekers
We hebben van 4 t/m 29 april een onvergetelijke mooie en avontuurlijke reis naar Hong Kong, Java en Bali gemaakt met veel verschillende hoogtepunten. Deze reis is uitstekend georganiseerd door John en Marij en tijdens de gehele reis zijn we bijgestaan door de top-gids en chauffeur Rohmany (Rocky). We hebben zoveel beelden, indrukken etc gekregen dat het volgens mij echt weken duurt voordat alles een beetje op zijn plek valt.
De reis is prima verlopen. De vluchten gingen goed zonder noemenswaardige vertragingen of ongemakken, Rocky bleek een goede, ervaren en betrouwbare gids/chauffeur die ons vele unieke plekken heeft laten zien. De hotels waren ook allemaal prima. Ook het eten en de reactie hierop van ons lichaam is zonder problemen verlopen. We hebben veel dingen uitgeprobeerd. We hebben (meest op aanwijzen van Rocky) op meer plekken erg lekker gegeten ( en tussendoor ook wel een enkele keer een pizza of hamburger).
Kortom, we hebben ervan genoten, zowel van Hong Kong als van Java/Bali. Inderdaad een wereld van verschil. Beide zijn erg druk maar in Hong Kong is de organisatiegraad van het verkeer en openbaar vervoer erg hoog. Op Java en Bali is dit gewoon chaos. Ik moet er niet aan denken dat ik hier zelf had moeten rijden. Al met al hebben we volgens mij zoā€™n 1500 km per auto afgelegd. Al met al hebben we hiervoor wel 70 uur in de auto gezeten :). Bij sommige bezienswaardigheden, zoals op de Bromo was het wel erg druk. Soms hadden we echter geluk, we hebben de Prambanan en de Borobudur bezocht op de dag dat er verkiezingen waren. Hierdoor was het er erg rustig. Een onverwacht hoogtepunt was een bezoek aan de grote tuin in Kalibaru. Deze was erg mooi aangelegd en hier hebben we veel planten en bomen gezien waaruit kruiden en specerijen gewonnen worden. Wat voor ons ook erg leuk was is het avontuur in de green canyon ( ondanks dat deze door de regenval van de dag ervoor niet groen maar bruin was). We zijn daar onder begeleiding van rotsen gesprongen en hebben daar in snelstromend water gezwommen. Erg spannend en leuk. Hetgeen we het meeste moeite mee hebben gehad is het slapen in de buurt van moskeeĆ«n. Met name in Kalibaru hebben we daar wel veel last van gehad.
Al met al is het voor ons een geslaagde reis geworden waar we nog lang aan terug zullen denken en waar we zeker nog veel over zullen vertellen.

Hartelijk dank voor de organisatie en waardevolle tips.
Ruud en Carla Sniekers
Ludy Baas Becking Ludy Baas Becking
Van 3 maart tot 4 april reisden mijn vrouw, Gina, en ik mee met een groep (16 personen) over Java en Bali. Hoewel we samen reisden, konden individuele wensen (bijv. familiebezoek) toch vervuld worden. Onderweg werden aan onvermijdelijke wensen, zoals doerian, salak, nanka, bubur eten, tegemoet gekomen. De reis was prima verzorgd: inchecken probleemloos, verplaatsen van en naar de gates liep op rolletjes of op wieltjes voor de minder valide reisgenoten. De hotels waren verwenpaleizen, waar we zelfs niet met koffers hoefden te sjouwen.
We reisden per bus, waarbij we beschikten over een voortreffelijke reisgids, die we Rocky gedoopt hebben, een zeer kundige, beheerste chauffeur en een behulpzame en zorgzame bijrijder.De treinreis van Bandung naar Yogya was een ontspannen ā€œschoolreisjeā€.
Voor deze heerlijke reis dank ik de reisgenoten voor hun vriendelijke saamhorigheid, niet alleen tijdens de reis, maar ook ā€˜s morgens bij het ontbijt en de gezamenlijke avondmaaltijden.
John dank ik voor zijn uitmuntende organisatie en niet aflatende zorg. Chapeau!
Last but nog least: Marij, dank je wel voor je geduldige aandacht en belangstelling. Hartverwarmend.

Groetjes van Gina en Ludy uit Heerlen.
Marian de France Marian de France
Inmiddels alweer een maandje terug van een geweldige veel en veel te korte reis. Sumatra,Flores en paar dagen Bali. Wat was het weer perfect geregeld en wat heb ik genoten, zoveel dat ik heimwee heb, maar deze winter ga ik 2 maanden naar Sumatra. Dus ik kan weer gaan aftellen. John en Marij bedankt voor jullie goede zorgen, jullie verwennen echt jullie gasten en luisteren goed naar hun wensen. Tot gauw.
Marian
Marian en Marlies Marian en Marlies
Hallo John en Marij,

Onze rondreis, Sulawesi, Flores en Bali..... wat was het weer geweldig en wat hebben we genoten,en wat was alles weer perfect geregeld. En dit ondanks de korte voorbereiding, want het was echt last minute voor jullie en voor ons.
Mijn volgende trip naar Sumatra staat al in de planning haha. En natuurlijk moet ik ook echt nog terug naar Flores, het eiland dat nog niet echt door toeristen is ontdekt en daardoor ook geweldig is.
Maar eigenlijk is elke reis naar Indonesiƫ voor mij een feest, mede doordat jullie alles zo goed regelen, waarvoor ik jullie niet genoeg kan bedanken,

John en Marij tot gauw,
Marian (en natuurlijk ook namens Marlies)
Aubrey Eckringa en Elvira Rutjens Aubrey Eckringa en Elvira Rutjens
Hoi John en Marij,

Wat hebben we genoten samen.
Ondanks de moeizame start door een achtergebleven koffer en een ingeslikte bankpas. Dit heeft de pret niet mogen drukken.
De cultuurschok bij aankomst in Jakarta was heftig.
Maar je went overal al snel aan.
We hebben heel erg veel gezien en veel mee mogen maken op ons avontuur. Alles was goed verzorgd.
Onze chauffeur Adi heeft ons goed begeleid op onze reis door Java. Hij gaf ook uitleg onderweg en stopte op mooie plekjes om fotoā€™s te maken.
Na ruim twee weken Java via binnenlandse vlucht vanaf Surabaya naar Bali gevlogen. Ook hier werden we weer prima opgewacht door de chauffeur die ons naar het hotel bracht in Ubud.
De tweede dag hadden we een tour door de omgeving met Coni.
Hij heeft ons de hele dag begeleid naar de mooiste bezienswaardigheden. Hij liep ook steeds mee om uitleg te geven. Dit was erg fijn.
Het was ook fijn om jullie hier te ontmoeten. Bedankt hiervoor!
Na drie nachten werden we opgehaald om naar ons laatste hotel te gaan in Sanur.
Hier verbleven we vier nachten.
Dit resort hebben we gebruikt om echt even lekker bij te tanken en uit rusten voor de terugreis.
Morgen moeten we helaas weer terug naar huis na ruim drie weken geleden te zijn begonnen aan deze prachtige reis.
De hotels waren allemaal erg mooi.
We hebben het al over een volgende keer dat we dan Sumatra en meer van van Bali willen zien.
Dat kan alleen maar betekenen dat het heel goed is bevallen voor de eerste keer.

Ook nog een bedankje voor Ella die ons ook goed heeft geholpen.

Groetjes Aubrey en Elvira
Henri en Marian Henri en Marian
Beste John en Marij,

Inmiddels zijn we al weer 2 weken terug van onze vakantie in Indonesiƫ en kijken terug op een geweldig mooie tijd waarin we ontzettend veel gezien en beleefd hebben. Dit was onze 2e reis in Indonesiƫ beide door jullie weer perfect geregeld en tot in de puntjes verzorgd. De jungletocht waarin we oerang oetans van zeer dichtbij hebben meegemaakt in Bukit Lawang en het bezoek aan de Bromo vulkaan waren een van de hoogtepunten van onze reis. Onze chauffeur Edy in Sumatra was een goede chauffeur die ons veilig over de vaak zeer slechte wegen van de ene naar de andere plaats bracht en bijzonder mooie plaatsen wist om te lunchen. Het was voor ons geweldig dat we Cucuk weer als chauffeur kregen voor Java en Bali. Hij vond het erg fijn dat we aan jullie gevraagd hadden of hij met ons mee mocht als chauffeur in Bali. Hij kon het eerst bijna niet geloven, voor ons was het fantastisch om te zien hoe blij hij was met een week extra werk. We werden uitgenodigd voor een heerlijke lunch met door hem zelf gevangen vis bij hem thuis en maakte kennis met zijn zeer gastvrije gezin en familie. Het was erg gezellig en leuk om mee te maken.
Ook nu waren de accomodaties weer geweldig met diverse toppers als Deli River in Medan, Majapahit in Surabaya, Munduk Plantation in Munduk en Puri Santrian in Sanur.
John en Marij, wij willen jullie weer heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze indrukwekkende onvergetelijke reis. Het was weer TOP! Nogmaals bedankt en gaan we ooit weer naar Indonesiƫ, dan komen we weer bij jullie om dit te regelen. Groetjes, Henri en Marian
Party Peulen Party Peulen
Hoi John en Marij,

Net terug van bijna 4 weken Indonesie. Sumatra/Java/Bali.
Het was een geweldige ervaring! Heel hartelijk dank hiervoor!!
Sumatra met die enorm chaotische stad Medan, de Orang Utans en het mooie Samosir eiland.
Java met zijn rijst, thee en fruit. De steden Jakarta, Yokjakarta, Bandung en niet te vergeten de Borobudur, Prambanan en de Bromo met zijn zonsopkomst!
Bali is een echt vakantie eiland waar zon,zee en strand maar ook heel veel cultuur aanwezig is.
John en Marij heel hartelijk dank voor de goede planning en natuurlijk gaat onze dank ook naar Ella, die toen er iets mis dreigde te gaan, dit prima oploste.
Ook de chauffeurs Edi,Cucuk en Coni nogmaals bedankt voor de goede zorgen en de informatie.

Groetjes
Jac,Silvie, Ans en Herm
Serge en Isabelle Serge en Isabelle
Beste John,

Bedankt voor de fantastische planning van onze vakanties! Dankzij jou hebben wij heerlijke vakanties gehad, met onze kinderen!

Dank ook aan Coni, want hij is meer dan enkel maar een chauffeur geweest gedurende ons verblijf! Hij is heel vriendelijk en in een goed humeur en hij heeft ons gewoon een heleboel dingen laten zien. Het is ook aangenaam om met hem in de auto te zijn, want hij is heel relaxed, kent zijn weg, en je voelt je gewoon altijd veilig en geniet van de rit. Zijn auto was ook altijd proper. Je hebt hier echt een goede chauffeur gevonden.

Zouden wij nogmaals naar Indonesiƫ komen zullen wij niet aarzelen om met jou contact te nemen!

Vriendelijke groeten,

Serge & Isabelle
Senna en Stefan Senna en Stefan
Lieve John en Marij,

Een drietal weken geleden zijn wij terug gekomen van een FAN-TASTISCHE vakantie op Bali! We hebben ontzettend genoten van het eiland, de mensen en ook de cultuur daar!
We waren zo gefascineerd van ons eerste hotel in Kuta dat we dachten dat het niet mooier kon worden, echter niets was minder waar! Ubud, Amed en zeker Sanur deden definitief niet onder voor het prachtige eerste hotel!


Tijdens de tours door Ubud en Sanur hebben we onvergetelijke herinneringen mogen maken en hebben we kunnen genieten van de kennis van Coni. Maar het snorkelen in Amed heeft onze vakantie echt helemaal compleet gemaakt!

Wij willen jullie heel hartelijk danken voor de organisatie van deze onwijs mooie reis! Dit is zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst!!

Bedankt en heel veel lieve groetjes van ons!

Senna en Stefan.
Susanne & Daniel Susanne & Daniel
Het is weer even geleden, maar in mei/juni 2018 hebben wij een onvergetelijke huwelijksreis achter de rug. Een maand lang hebben we vooral van het eten, de cultuur en natuur van Sumatra, Java en Bali mogen genieten. Vooral Sumatra en Java hebben veel indruk op ons gemaakt: een grote mensenmassa met een drukte van jewelste, vol met auto's, scooters en eettentjes langs de weg. Een behoorlijke drukte waar onze chauffeur zich (onbegrijpelijk voor ons) met gemak doorheen manoevreerde. Wat we ook bijzonder vonden was dat, ondanks alle drukte, de mensen oprecht vriendelijk en behulpzaam waren, iets wat in Nederland soms ver te zoeken is.

Het eten was ook heerlijk: heel simpel en super lekker (en goedkoop)! Altijd vers en met liefde bereid! Het was ook prachtig om te zien hoe alles daar gewoon uit de natuur werd gehaald: de heerlijke verse vruchten (mmmm, ananas) en die geweldig riekende kruiden waarvan we het uiteraard niet konden laten om ook wat mee te nemen naar huis.

En dan hebben we nog niets verteld over onze avontuurlijke tocht en overnachting in de jungle op zoek naar de orang oetan, de ochtendwandeling en zonsopgang naar en bij de actieve vulkaan, Bromo, onze tripjes op gehuurde scooters op de eilanden, de gezellige fietstocht op Java, onze snorkelpartij en het (toevallige) spotten van een hele grote groep dolfijnen!

Kortom, een mooie en onvergetelijke huwelijksreis met vooral niet te vergeten mooie (en romantische) accommodaties georganiseerd door John en Marij!

Bedankt en heel veel groetjes,
Susanne & Daniel
Mieke & Nic, Ves & Elly Mieke & Nic, Ves & Elly
Lieve John en Marij ,

Wij zijn inmiddels alweer 3 weken terug van onze fantastische reis door Java en Bali met een geweldige ervaring rijker!
Wat hebben we veel moois gezien en genoten! Iedere dag was 't een verrassing en alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld! Geweldige ( Nederlands sprekende ) chauffeurs/ gidsen die ons door 't drukke verkeer ā€œloodstenā€ en die ons zoveel hebben verteld, laten zien, voelen en beleven over 't "leven" in Java en Bali ! En wat ik bijzonder vond was dat ze alles met heel veel enthousiasme deden en niks was hen te veel! Bij elke bezichtiging hadden we een lunchstop op een super mooie locatie in kleine restaurantjes waar geen bussen met toeristen kwamen: hoe fijn is dat!
En na zoā€™n drukke dag met heel veel nieuwe indrukken rijker was 't heerlijk relaxen in een super mooi hotel!
Nog iedere dag praten we er over en genieten we van de mooie herinneringen !
John en Marij, heel veel dank voor onze indrukwekkende en onvergetelijke vakantie in Java en Bali !
Lieve groet, Mieke & Nic, Ves & Elly
Marian de France en Kim Ouwerkerk Marian de France en Kim Ouwerkerk
Alweer een maandje terug uit het prachtige Sumatra. Wat hebben we genoten van al het moois dat we hebben gezien. Ook de chauffeur Armen was geweldig en stiekem missen we hem wel een klein beetje. De reis was weer perfect geregeld en de volgende keer gaan we weer met JSB reizen, want hoewel ik al 4x in Indonesiƫ ben geweest heb ik nog lang niet alles gezien. Bovendien reizen met JSB heeft alleen maar voordelen want samen met John (en Marij) bepaal je alles zelf, data, route en hotels vrijwel alles is mogelijk!
Dus John en Marij ook namens Kim hartstikke bedankt voor jullie goede zorgen het was weer perfect šŸ™‚
Henk en Jeanette Tan Henk en Jeanette Tan
We zijn net 2 weken thuis na een vakantie van 2 maanden in Indonesie. Dit is voor ons de derde keer dat we in Indonesie zijn geweest en alle drie door John uitstekend georganiseerd. Op 3 maart zijn we vertrokken richting Medan,ondanks dat we 15 jaar in Indonesie hebben gewoond zijn wij nog nooit in Sumatra geweest.Op het vliegveld stond Ruslan ons al op te wachten.Een zeer vakkundig chauffeur/gids.Ons eerste verblijf was de Deli River,een geweldig resort. Na Medan hebben we nog 7 plaatsen aangedaan. Wat voor altijd in onze herinnering zullen blijven zijn de jungletrekking in Bukit Lawang waar we van dichtbij kennis hebben gemaakt met de orang utan. Na afloop van de jungletocht met een raft gemaakt van binnenbanden van vrachtwagens zijn we via een snelstromend rivier terug gedreven naar ons resort. Een hele belevenis voor ons,immers we kunnen beiden niet zwemmen en zijn dus doodsbang om in het water te vallen,maar onze gids verzekerde ons dat zolang hij onze gids is er niets zou gebeuren. Ook een wandeltocht onder begeleiding van een gids door een bambu jungle,dwars door sawah's gelopen op hele smalle paden,door kampung's gewandeld om tenslotte drie rivieren lopend over te steken. Geweldig om mee te maken,zeker voor ons stadsmensen. Ook het eiland Samosir is zeer de moeite waard om te bezoeken,wat een panorama hebben we daar gezien. In Padang hebben we afscheid genomen van onze chauffeur Ruslan om via een binnenlandse vlucht richting Jakarta te vliegen. En daar stond Yogi, onze nieuwe chauffeur te wachten. Van Jakarta via Bogor naar Bandung en daar wacht ons een grote verrassing in de persoon van John himself samen met zijn lieve vrouw Marij. We zijn daar flink verwend door John en zijn vrouw.Na Bandung zijn we per trein richting Yogja gegaan,een hele aparte reiservaring daar we in Indonesie nog nooit per trein hebben gereisd.Ik moet zeggen,het is ons best meegevallen. In Kroya wacht Yogi al op ons om ons verder te vervoeren richting Yogja. Hier hebben we een fietstocht gemaakt op fietsen uit de jaren 1940/45. Allemaal fietsen van Hollandse makelij. Onder begeleiding van Towil hebben we een fietstocht gemaakt door kampung's en desa's. Daar hebben we onder andere gezien hoe tempeh gemaakt wordt,wat pak en ibu tani eten als ze pauze hebben van hun werkzaamheden in de sawah's.Ons laatste verblijf op Java is Kalibaru. Daar hebben we een biologisch plantage bezocht waar vooral koffie en cacao verbouwd wordt.Door een vakkundige begeleiding weten we nu iets meer over koffie.
Met de ferry zijn we overgevaren naar Bali. In Pemuteran hebben we afscheid genomen van onze chauffeur Yogi,ook een geweldige chauffeur die graag nederlands wilt leren en door ons in de 2 weken dat we samen waren een spoedcursus heeft gehad. Bali hebben we gebruikt om echt uit te rusten,immers de reis door Sumatra en Java was echt intens geweest. Op Bali hebben we Pemuteran,Lovina,Candi Dasa,Ubud,Sanur aangedaan om als laatste in Kuta te verblijven in het nieuwe Anvaya resort. Wat een geweldig resort is dit,we hebben immers in totaal 21 hotels/resorts bezocht en dit is toch echt de nummer 1.Na 60 dagen is er een eind gekomen aan onze tot in de puntjes perfect georganiseerde droomreis.
John en Marij,we willen jullie nog bedanken voor de organisatie van onze onvergetelijke droomreis. Natuurlijk bedanken we ook Ella voor haar organisatiegedeelte en onze beide chauffeurs Ruslan en Yogi.
John,je ziet ons wel weer verschijnen als we plannen hebben om nog een keer Indonesie te bezoeken.
Terima Kasih. Sampai jumpa lagi.
Ruud en Maxime Ruud en Maxime
Al drie maanden terug, maar een zeer geslaagde reis gehad door Sumatra, Java en Bali. Alles was perfect geregeld; vervoer, chauffeurs, hotels, het kon niet beter.

Mede door het deskundige advies van John en Marij hebben wij een reis gehad die we nooit zullen vergeten. Voor een ieder aan te raden om hier je reis naar Indonesiƫ te boeken!
Marian de France Marian de France
Net 2 weken terug van een geweldige rondreis op het schitterende Sumatra. Alles tot in de puntjes geregeld en wat heb ik genoten. Nu druk bezig met plannen om in maart/april weer terug te gaan want er is nog veel te zien in Sumatra. En natuurlijk hoop ik dat John dit weer kan regelen šŸ™‚
John en Mehlika John en Mehlika
We zijn net terug van een mooie reis naar Java en Bali. Vooral Java heeft ons hart gestolen. Met name door de fijne mix van cultuur en natuur. We hebben veel gezien. Soms waren er best lange reisdagen bij. Maar we zaten ontspannen op de achterbank van een fijne auto en wisten ons goed en veilig vervoerd door Yogi. Hij was onze chauffeur, maar ook gids en verhalen verteller. Heerlijk om niet zelf door het drukke verkeer te hoeven rijden. Yogi wist bovendien goede lunchstops, waardoor we elke dag heerlijk hebben gegeten.

In eerste instantie zagen we Bali als rustmoment in onze vakantie. Maar ook hier hebben we elke dag iets ondernomen. Een minpuntje was er wel: Respati Beach, waar wij logeerden, was Ć©Ć©n Hollandse enclave. Er waren geen andere gasten. Voor een volgend bezoek aan Bali, zoeken we graag een alternatief. Maar... voor de rest was alles tiptop georganiseerd. Veel dank daarvoor John en Mary.
PRTY Toonen PRTY Toonen
Wij zijn nog aan het nagenieten van onze geweldige Java/Bali reis van 30 juli t/m 20 augustus. We hebben vooral op Java veel gezien en gedaan. Maar vooral genoten van de vriendelijkheid van de mensen! En op Bali is het heerlijk genieten van mooie hotels, echt vakantie!
John heeft voor ons de reis samengesteld en georganiseerd, nadat we allereerst persoonlijk contact hadden gehad en onze wensen kenbaar konden maken. Daar is het eigenlijk allemaal mee begonnen, zo vriendelijk, enthousiast en gastvrij!
Dat gevoel was er dan ook direct weer op Java en Bali. Bovenal heeft ook onze chauffeur Minto bijgedragen aan onze mooie reis, wat een lieve, hartelijke man en fijne, goede chauffeur, niet geheel onbelangrijk want het verkeer is nogal hectisch..
Hij stopte tijdig voor een fotomoment, sanitaire stop of een leuk restaurantje.
Alle hotels, tranfers en binnenlandse vluchten, alles is goed gegaan en was goed geregeld, het ontbrak ons aan niets. Laundry service werkt goed en is goedkoop! Niet teveel meenemen was dan ook een goed advies. PrivƩ zo rondreizen via JSB reizen met je gezin was voor ons van onschatbare waarde en is zeker een aanrader voor iedereen die zelf een rondreis wil maken door Indonesiƫ.
John & Marij, bedankt voor alles!
Hartelijke groeten,
Marcha, Nico, Roos en Floor
Isabelle, Jara, Jack en Doreth Isabelle, Jara, Jack en Doreth
Lieve John en Marij,
Wat hebben wij een heerlijk verzorgde reis gehad. Echt helemaal top, de hotels, onze chauffeur Minto, alles was goed geregeld en verzorgd!
We hebben 3 weken Java gedaan en 1 week Bali.
Ons idee was Sumatra te doen vanwege de oerwouden, maar we hebben hier ook een geweldige natuur gezien.
De trekking naar Gunung Halimoun was geweldig! De zonsopkomst bij de Borobudur was heel indrukwekkend, echt de moeite waard om vroeg voor uit je bed te komen. De Green Canyon met Dindin onze gids, was een hele goede keuze. Een hele andere tour als de meeste tours, spectaculairder, doordat we veel verder de canyon zijn in gegaan. Echt heel mooi.
De javaanse mensen zijn enorm lief, vriendelijk, gastvrij, blij, dat zullen we nooit vergeten! Heel bijzonder!
Maar na drie weken reizen en in 9 hotels te hebben geslapen was het ook heerlijk om uit te rusten in Ubud, jammer dat het veel regende, maar de 5 dagen in Sanur maakten veel goed, heerlijk weer en een geweldig mooi resort Puri Santrian! Echt wat hebben we hier genoten van de zon en het strand, het lekkere eten en de luxe!
John en Marij, bedankt voor jullie gastvrijheid, advies, zorgzaamheid en geweldige inzet om deze reis Ć©cht de onze te maken!
Isabelle, Jara, Jack en DorĆØth