Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.173.209 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
PRTY Toonen PRTY Toonen
Wij zijn nog aan het nagenieten van onze geweldige Java/Bali reis van 30 juli t/m 20 augustus. We hebben vooral op Java veel gezien en gedaan. Maar vooral genoten van de vriendelijkheid van de mensen! En op Bali is het heerlijk genieten van mooie hotels, echt vakantie!
John heeft voor ons de reis samengesteld en georganiseerd, nadat we allereerst persoonlijk contact hadden gehad en onze wensen kenbaar konden maken. Daar is het eigenlijk allemaal mee begonnen, zo vriendelijk, enthousiast en gastvrij!
Dat gevoel was er dan ook direct weer op Java en Bali. Bovenal heeft ook onze chauffeur Minto bijgedragen aan onze mooie reis, wat een lieve, hartelijke man en fijne, goede chauffeur, niet geheel onbelangrijk want het verkeer is nogal hectisch..
Hij stopte tijdig voor een fotomoment, sanitaire stop of een leuk restaurantje.
Alle hotels, tranfers en binnenlandse vluchten, alles is goed gegaan en was goed geregeld, het ontbrak ons aan niets. Laundry service werkt goed en is goedkoop! Niet teveel meenemen was dan ook een goed advies. Privé zo rondreizen via JSB reizen met je gezin was voor ons van onschatbare waarde en is zeker een aanrader voor iedereen die zelf een rondreis wil maken door Indonesië.
John & Marij, bedankt voor alles!
Hartelijke groeten,
Marcha, Nico, Roos en Floor
Isabelle, Jara, Jack en Doreth Isabelle, Jara, Jack en Doreth
Lieve John en Marij,
Wat hebben wij een heerlijk verzorgde reis gehad. Echt helemaal top, de hotels, onze chauffeur Minto, alles was goed geregeld en verzorgd!
We hebben 3 weken Java gedaan en 1 week Bali.
Ons idee was Sumatra te doen vanwege de oerwouden, maar we hebben hier ook een geweldige natuur gezien.
De trekking naar Gunung Halimoun was geweldig! De zonsopkomst bij de Borobudur was heel indrukwekkend, echt de moeite waard om vroeg voor uit je bed te komen. De Green Canyon met Dindin onze gids, was een hele goede keuze. Een hele andere tour als de meeste tours, spectaculairder, doordat we veel verder de canyon zijn in gegaan. Echt heel mooi.
De javaanse mensen zijn enorm lief, vriendelijk, gastvrij, blij, dat zullen we nooit vergeten! Heel bijzonder!
Maar na drie weken reizen en in 9 hotels te hebben geslapen was het ook heerlijk om uit te rusten in Ubud, jammer dat het veel regende, maar de 5 dagen in Sanur maakten veel goed, heerlijk weer en een geweldig mooi resort Puri Santrian! Echt wat hebben we hier genoten van de zon en het strand, het lekkere eten en de luxe!
John en Marij, bedankt voor jullie gastvrijheid, advies, zorgzaamheid en geweldige inzet om deze reis écht de onze te maken!
Isabelle, Jara, Jack en Dorèth
Anita, Hans, Henri en Marian Anita, Hans, Henri en Marian
Beste John en Marij,
Nooit eerder gedacht om naar Indonesië op vakantie te gaan, maar via mijn werk kwamen wij in contact met jullie en door de verhalen werden we steeds nieuwsgieriger naar het land. Wat een geweldige ontvangst bij jullie thuis waar we samen onze reis besproken. Jullie gaven ons zoveel raadzame adviezen en tips van het begin van de reis totdat we thuis waren, ongelofelijk wat een service. Jullie hulp begon al in Australië toen we hoorden dat onze vlucht van Perth naar Singapore 1 uur later vertrok, waardoor we onze aansluitende vlucht naar Jakarta zouden missen. John had ondertussen al gekeken naar volgende aansluitende vluchten en onze chauffeur Cucuk werd ook van onze vertraging direct op de hoogte gebracht TOP!!!! Bij aankomst op het vliegveld in Jakarta kwamen we meteen al in een ander cultuur terecht. Heel bijzonder om mee te maken. We werden opgewacht door onze humorvolle chauffeur/gids Cucuk. Hij sprak ontzettend goed Nederlands, wat bijdroeg aan een geweldige, onbezorgde vakantie. We hebben ontzettend veel bewondering hoe hij ons 12 dagen veilig van de ene naar de ander plaats bracht door het ontzettend drukke en hectische verkeer een weg wist te banen in Java We hebben samen ontzettend veel gelachen in het busje over wat we onderweg allemaal tegenkwamen. Ongelofelijk wat en hoe er alles op zo'n scooters vervoert wordt tot levende schapen toe. Zelfs Cucuk keek onderweg mee zodat we er foto's van konden maken. We kwamen er al spoedig achter dat foto's maken ook een van zijn hobby's was. Cucuk was meteen onder de indruk van de telelens die we bij ons hadden. Hij vond het geweldig om er zelf ook foto's mee te maken, die we hem dan via Whatsapp doorstuurde. We zijn diverse keren samen met Cucuk naar bijzondere/goede restaurants/eetgelegenheden geweest waar we samen heerlijk hebben gegeten en Cucuk vertelde ons wat het allemaal was HEERLIJK!!!! Het visrestaurant in Pangandaran waar 's morgens verse vis werd gevangen die 's avonds klaargemaakt werd was een van de Toppers. Hij liet ons ook kennis maken met diverse soorten Indonesische vruchten en uiteraard proeven, zoals sirsak juice, manggis, salam, kokosnoten, etc. In Bandung/Lembang hebben we het bejaardenhuis voor arme bejaarden zonder familie bezocht waar John in het najaar gaat helpen de keuken en de badkamer te renoveren. Ongelofelijk om dit met eigen ogen te zien, dan pas besef je hoe goed we het bij ons in Nederland hebben en alles perfect geregeld is. Goed om eens bij stil te staan. Heel bijzonder dat John dit project is gestart. Deze indruk zullen wij nooit vergeten.
De week in Bali was ook onvergetelijk. Onze nicht uit Australië kwam ook naar Bali en John had voor haar de transfer en overnachting geregeld. Op mijn verjaardag hadden we een mooie tour vanuit Sanur met Coni onze chauffeur/gids. Het was een geweldige dag met als hoogtepunt Tanah Lot. Bij terugkomst in het hotel stond op onze kamer een heerlijke lekkernij als verassing ( later kwamen we erachter dat John dit geregeld had, WAT LIEF!!! ) De tour vanuit Ubud met Coni was ook erg mooi.
Onze vakantie in Java en Bali heeft in deze 3 weken ons hart geraakt en we zijn alleen nog maar nieuwsgieriger geworden wat Indonesië nog meer te bieden heeft. De gastvrijheid, supervriendelijke lokale bevolking en de vele foto's die ze samen met ons als "blanke" wilde maken waren onvergetelijk!
Voor ons allen was het een onbezorgde, perfect geregelde reis vanaf het begin tot het einde in de puntjes verzorgd en boven onze verwachtingen. Als we weer naar Indonesië met vakantie gaan dan doen we zeer zeker weer een beroep op jullie.
John en Marij, nogmaals SUPER BEDANKT voor jullie hartelijke ontvangst, advies, inzet, tijd en ondersteuning tijdens onze reis. Ook heel veel dank aan Cucuk en Toni, niets was voor hun teveel. Dankzij jullie en hun hebben wij een onvergetelijke, bijzondere en geslaagde vakantie gehad!!
Groetjes, Hans, Anita, Henri en Marian
Arno Cornelissen Arno Cornelissen
Tja en dan vraag je aan je dochters waar ze ooit als droom bestemming naartoe willen! Naar Bali papa zeiden ze in koor! John gebeld en een afspraak gemaakt! We werden gastvrij ontvangen door John en Marij! Samen met hun alles uitgezocht en 14 juli zijn we vertrokken! Eerst naar het mooie Ubud waar we in het fantastische Bali Spirit werden ontvangen met een gong en welkomsdrankje! Helaas viel mijn oudste dochter maar werden goed geholpen door het personeel en na twee hechtingen hebben we ons wwensenlijstje waar we naar toe wilden aangepast! Overal alles bezichtigd waar geen water aan te pas kwam. Na vier dagen reisden we af naar het prachtige aneka hotel met superieur ontbijt en geweldig personeel! Hier hebben we op zee de dolfijnen gezien wat een geweldige ervaring was. Van daar uit zijn we naar het rustige en mooie Amed puri wirata hotel gegaan! Daar werd ik naar zes jaar nog herkend bij naam door de geweldige gids aryo die altijd op zoek is aan het keien strand naar klandizie! Hij is echt de beste gids om mee te gaan snorkelen waarbij je zelfs onderwater kippenvel krijgt! Na vier dagen zijn we afgereisd naar het respati hotel in Sanur! Van hieruit zijn we van alles gaan bezoeken waarbij we in de eerste vier dagen niet naar toe konden ivm de knie van mijn oudste dochter! De laatste zes dagen sliepen we in het prachtige Dynastie hotel in Kuta. Hier hebben we lekker geshopt en genoten van de mooiste zonsondergang die je je maar kunt bedenken! Eigenlijk kan ik blijven typen maar mijn twee dochters en ik hebben een 5 sterren vakantie gehad met een 10 sterren herinnering mede dankzij John en Marij! Dikke knuffel voor jullie van ons!
Margot en Dennis Margot en Dennis
Wij zijn van 9 mei tot en met 8 juni naar Indonesie geweest . Drie weken Java een 1 week Bali. We hebben genoten van de reis en alles is perfect georganiseerd. Yogi onze chauffeur bracht ons overal naar toe, stemde goed af en liet ons ook ons eigen gang gaan. Dus daardoor hebben we de reis helemaal kunnen maken zoals wij wilden. Rust genomen wanneer we wilden, dingen gedaan die we zelf wilde. Een hele persoonlijk reis met voldoende afwisseling tussen heel veel dingen doen en zien maar ook met momenten van rust en ontspanning. We kunnen het iedereen aanraden om op deze wijze te reizen.
We hebben genoten van het land. Zo anders dan wat wij gewend zijn. Soms best een cultuurshock, maar ook genoten van de natuur het land en de mensen. hele mooie dingen bezichtigd. We raden iedereen aan in Jokyakarta de fietstocht te doen bij Towilfiets. Kampung Naga ook geweldig en daarnaast natuurlijk de bekende bezienswaardigheden.
De prachtige luxe hotels, waar we blij mee waren, waarin we verwend werden en konden ontspannen. De mooie stranden in Bali. Kortom als je een mooie reis wilt, afgestemd op je eigen behoeften, en ook uitgerust terugkomen dan raden wij JSB reizen echt aan.
Henk,Karin & Julia Henk,Karin & Julia
Van 22 april tot 14 mei 2017 hebben wij een prachtige reis gemaakt naar Java en Bali.
Het begon al bij John & Marij thuis waar we warm werden ontvangen. Tijdens het gezellig babbelen werden onze wensen besproken en John zowel Marij vertelde hun ervaringen en mogelijkheden, zo hebben wij een onvergetelijke vakantie gepland en geboekt.
Bij aankomst in Yogya stond onze chauffeur (Yogi) al te wachten met ons naambordje in zijn handen.
Vanaf dat moment hebben wij door Yogi een onbezorgde reis gemaakt door Java en Bali. Yogi was meer dan alleen chauffeur, hij was ook onze gids en liet ons de mooiste plekjes zien tijdens onze reis. Hij zorgde er ook voor dat we tijdens de reis geen verkeerde dingen aten waar we ziek van konden worden. Onze reis was van het begin tot het eind goed verzorgd mede door John en Marij.
Wij hebben genoten, veel gezien en veel kilometers afgelegd. Een reis om nooit meer te vergeten.
Nogmaals SUPER BEDANKT John en Marij voor het verzorgen van deze onvergetelijke vakantie!!!

Als je naar Indonesië wil, ga bij John en Marij langs voor je reis te boeken, in één woord Perfekt!
Jose en Herman Jose en Herman
Hallo John en Marij
Nog bedankt voor jullie gastvrijheid.
Wij moeten nog gaan in sept naar Java/Bali.
Maar wij genieten nu al door jullie prachtige verhalen en hebben er heel veel zin in.
Dank jullie,

Lieve gr Jose en Herman
Monique en Frank Duivestein Monique en Frank Duivestein
John en Marij,

Wij moeten nog op vakantie naar Java en Bali, maar door jullie verhalen en foto's hebben we al kriebels om te vertrekken. We kunnen met veel plezier er naar uitkijken.

Groetjes van Monique en Frank.
Gilbert en Angélique  Gilbert en Angélique 
John en Marij.
Wat hebben we genoten van onze reis die door jullie perfect georganiseerd was. Bijna 3 weken Java en dikke week Bali met onze zoon van 16. Java was indrukwekkend. Mede door Cucuk hebben we hier een geweldig tijd gehad. Bali was ook prachtig. Hier ook een beetje gerelaxed. Dank je wel voor deze geweldig vakantie. En we gaan zeker terug.
Grt van Gilbert, Devon en Angélique.
Fam. Adams Fam. Adams
John en Marij een reis op maat aanbieden is jullie wel toevertrouwd! Ontzettend bedankt!

Wij genieten nog volop na van een onvergetelijke reis door Indonesië. Via vrienden kwamen we in contact met JSB reizen. De gastvrijheid sprak ons enorm aan. In huiselijke sfeer bespraken we onze wensen en ook onze kinderen (11 en 14 jaar) werden er op hele fijne wijze bij betrokken. Daar hebben ze het nog over. Het voelde voor ons als een cadeautje vooraf. Als dan een paar dagen voor vertrek er een kaartje op de deurmat valt met rupiahs en een prettige vakantie gewenst, kom je helemaal in de stemming. Voor de eerste keer reizen met een privéchauffeur. Het voelde heel decadent en zo relaxed, bijna gênant. Één week Java en één Bali. Wat een geweldige ervaring. 
John had niets teveel gezegd. Bali was mooi en fijn.
Java was bijzonder en indrukwekkend! Zoals onze kinderen het verwoorden: samen was het super gaaf! 

John bedankt voor alle tips! Marij bedankt voor al het lekkers. 
En als Indonesië weer begint te kriebelen, komen we zeker weer bij jullie terug.

Familie Adams uit Budel
Fam Heijligers Fam Heijligers
Hoi John en Marij,

Net terug van 3 weken rondtrekken op Sumatra en Bali (vader, moeder en 2 kinderen) Wat een geweldig mooie eilanden. Prachtig mooie natuur, zeer gevarieerde gebieden en erg veel te doen, te zien en te beleven. Op Sumatra tussen de plaatselijke bevolking was echt te gekke ervaring. Wat een gastvrije mensen. De chauffeurs die we hadden spraken allen goed Engels (enkeling zelfs een beetje Nederlands) en wisten veel te vertellen over het land, de bezienswaardigheden, hadden goede tips en probeerde het je echt naar de zin te maken, niets was hun teveel. De reis zat goed in elkaar en tot in de puntjes geregeld. Hotels waren allemaal erg goed, van primitief (onze eigen keuze overigens) tot luxe, allen met hun eigen charmes. Het was voor alle vier een geweldige reis. We hadden zeker nog wel langer willen blijven. Mochten we nog een keer naar Indonesië willen gaan komen we zeker weer bij jullie terug. 
Tevens nog heel erg bedankt voor de hulp en tips die we van jullie kregen tijdens een onvoorziene gebeurtenis op Sumatra.

Groetjes Fam. Heijligers
Hans en Marrian Heijmans Hans en Marrian Heijmans
Van 21 april tot 16 mei 2016 een geweldige reis gemaakt naar Java & Bali. 
Samen met John (JSB Reizen) hebben we een reis uitgestippeld, waarbij onze wensen, bv zo veel mogelijk contacten met de lokale bevolking, volledig tot zijn recht zijn gekomen.
Onze chauffeur ter plekke, was Rohmani (Rocky) welke zeer goed Nederlands sprak en ons van de meest uiteenlopende informatie kon voorzien. Hij was een top-chauffeur welke zich perfect staande wist te houden in het zeer drukke en hectische verkeer. 
Ook wist hij ons te begeleiden naar de leukste lokale eettentjes, waar we als blanke Nederlander, een op zichzelf staande bezienswaardigheid waren. Een foto met een van de Javanen was dan ook vaste prik. 
Wandelen en fietsen door de Kampungs, bezoek aan een schooltje, waarbij we een speciaal dansje kregen voorgeschoteld, alle mensen zo super hartelijk, relaxed en enthousiast. 
Bezoek aan een sigarettenfabriek, waar zo’n 1500 vrouwen met de hand sigaretjes draaien (geklokt 5 sec per stuk), kroepoek maken bijna geheel met de hand, het is gewoon, door ons gejaagde westerlingen, niet te bevatten.
We kunnen niet anders zeggen dan dat de hele reis perfect verzorgd was. Met name ook de accommodaties, waarvan de meeste 4 en 5 sterren, waren super. En zeker erg leuk was de accommodatie op Kampoeng Padi te Sukabumi.
Ongelooflijk veel gezien onderweg waarbij foto-stops zeker niet werden vergeten.

Al met al een echte aanrader om zo’n reis op deze manier te organiseren en te beleven.
Heel erg bedankt John en Marij voor jullie hartelijk ontvangst en ondersteuning
Daarnaast veel dank aan onze chauffeur Rohmani, die een grote bijdrage heeft geleverd aan het slagen van onze vakantie.

Groet Hans en Marian
Ted Clarkson Ted Clarkson
Van 8/2 t/m 4/3 een mooie reis gemaakt naar Java & Bali. De 9 dagen op Java werden verzorgd door JSBReizen. Heerlijk dat je na een lange en toch wel vermoeiende vlucht bij aankomst op het drukke vliegveld van Jakarta wordt opgehaald! De chauffeur was Cucuk, een vrolijke, humorvolle en uitstekende reisgids. En je kon gewoon in het Nederlands met hem converseren! Hij heeft ons naar leuke en interessante plekken gebracht in Jakarta, Bogor, Bandung en Yokyakarta, en hij wist uitgebreid te vertellen over al die plekken. Onze hotels waren zonder uitzondering prima, met enkele keren een ontbijtbuffet zoals we nog nooit eerder hadden gezien, met ondermeer tientallen gerechten voor complete rijsttafels!
Kortom, de reis was prima verzorgd, en meer dan de moeite waard. John en Cucuk: zeer bedankt!
Ted & Hanneke;
Jos & Violetta, en dochter Kelly
Marijke Kuitert - van Lievemnoogen Marijke Kuitert - van Lievemnoogen
13 maart 2016. We zijn weer 2 dagen thuis na een zeer indrukwekkende en onvergetelijke reis door Sumatra, Java en Bali.
Op Sumatra werden we door onze gids/chauffeur Roeslan en op Java door gids/chauffeur Rocky naar de mooiste plekken gereden en bezochten we tal van ateliers en werkplaatsen. We waren onder de indruk van het vele handwerk dat wordt verricht om de mooiste producten te krijgen. Wel waren we blij dat wij zo bevoorrecht waren er naar te kunnen kijken en ervan te genieten en niet zoals de mensen daar er voor niet al te veel geld vele uren per dag te moeten werken.
De hele reis was uitermate goed geregeld: we logeerden in sfeervolle cottages en in prachtige hotels.
Op Bali hadden we het geluk het Balinese Nieuwjaar, Nyepi, op 9 maart te kunnen meemaken. De week ervoor kwamen we tal van meters hoge kunstwerken tegen, gemaakt van allerlei materialen en monsterlijke kwade goden voorstellende. Op oudejaarsavond zagen we de optocht vanaf de tribune aan ons voorbij trekken: dans, muziek, verhalen behorende bij de presentaties. Op Nieuwjaarsdag was het de dag van stilte. Iedereen moest thuis blijven, er reden geen auto’s, er vlogen geen vliegtuigen. In het hotel was vanaf 21 uur alles in duisternis gehuld op een enkel waxinelichtje na. Dit alles om de goden voor de gek te houden en ze te laten denken dat er niemand meer was.Een heel bijzondere ervaring.
We zullen aan belangstellenden zeker het adres van JSB door geven! Dank je wel John.
Jan en Marijke van Lievenoogen - Rijnja,
Ernst en Marijke Kuitert – van Lievenoogen.
Paul en Marian Joosten Paul en Marian Joosten
Beste John en Marij,
We zijn n week terug van onze 2e reis door Indonesie geregeld door jullie.Vorige reis was Java Lombok en Bali,was ook geweldig!!!!
Nu koze wij voor Sumatra,een avontuurlijke reis door het mooie nog ongerepte Sumatra.November-December 2015
Van het begin tot het einde,weer geweldig geregeld!!Onze SUPER goede chauffeur Udin maakte van elke reisdag iets moois door overal te stoppen bij Lokale markjes,hotspring lokale rietsuikerproducties,kaneelplantages lichys boomgaarden sawa,s en natuurvergezichten,voor foto,s te maken.
Niets was hem te veel.
Van Benkulu tot en met t prachtige eilland Wey,goede wegen of hele slechte,hij was TOP
Ook ons bezoek aan de Kubustam,en het mooie uitzicht in Kersik Tuo van de vulkaan zal nog lang bij ons blijven,in totaal 8 verschillende soorten apen gezien,maar vooral de Oerang Utangs in de Nationale Parken zullen we nooit vergeten,
Geweldig waren ook de gidsen die ons door de Jungle begeleiden,en een lunch verzorgden,zittend op n omgekeert blad,hebben we van alles genoten.
t Tobameer met t mooie eiland Samosir waar we een schitterende lokatie hadden bij de Toba Cottages.
t eiland Wey met z,n zee en strand en snorkelparadijs en Zuid-Afrikaanse kok Freddy was geweldig!!!
Heel veel groetjes Paul en Marian Joosten.
Jenny Willemsen Jenny Willemsen
Hallo John en Marij, 

Betreft onze rondreis van 3 t/m 26 oktober 2015 jl door Java en Bali .

Het was weer een fantastische reis van begin tot eind. Cucuk heeft ons voortreffelijk begeleid en was een goede (zelfs nederlands) sprekende gids/chauffeur.
We hebben genoten van de vriendelijke mensen en prachtige natuur. Bromo was wel een van de hoogtepunten alswel de Borubudur en Prambanantempel.
Heerlijk fietsen door de sawa's met Towil en de ontmoetingen met de lokale bevolking waren geweldig om te doen. Bij Towil hebben we ook nog zijn verzameling Nederlandse fietsen bewonderd en zijn grote radioverzameling.
De landschappen zo adembenemend mooi en afwisselend. Weer heel anders dan Sumatra wat ook weer heel bijzonder was. Alle hotels die je voor ons had geregeld waren perfect zoals altijd. We hebben heerlijk gegeten en we hebben nog heerlijk kunnen nagenieten op ons geliefde Bali.
Dankjulliewel voor deze perfect geregelde reis en alle goede zorgen. We zijn heel trots op jullie en zullen iedereen adviseren met Jsb reizen naar jullie mooie Indonesië te gaan. 
Rose &Theo Halfers - Goodliff Rose &Theo Halfers - Goodliff
Van 1 t/m 22 september samen met mijn partner een rondreis gemaakt.
Begonnen in Jakarta en geëindigd op Lombok. Wat een prachtige reis en wat een geweldige chauffeur hadden we, "Cucuk" , die zeer goed Nederlands sprak. Hoe hij zich door het extreem drukke verkeer heen worstelde, daar kunnen we alleen maar heel veel respect voor hebben. Onderweg vertelde hij veel, en liet ons alles zien wat we maar wilden. Ook bracht hij ons naar mooie bijzondere plekken. Soms heel verrassend. Zo bracht hij ons naar een familie die handmatig wajang poppen maakt in Bogor, zo bijzonder om te zien. 
De poppen die we daar kochten, hebben reeds een mooi plekje in ons huis gekregen.
En ook het vis restaurant waar Cucuk ons heen bracht in Pagandaran, om verse vis te eten, die op die dag gevangen was, was heel speciaal. 
Verder was onze reis van begin tot eind tot in de puntjes verzorgd, stuk voor stuk goede tot super hotels.
We hebben genoten, veel gezien, en heel wat kilometers afgelegd.
Voor ons in ieder geval een reis om nooit te vergeten.
En als we weer gaan, dan uiteraard wederom met JSB reizen, beter kan gewoonweg niet.
Een echte aanrader. Voor iedereen.
Super bedankt John en Marij voor jullie tijd, jullie inzet en vooral jullie gastvrijheid.
Een reis uitstippelen met jullie is een feestje. 
Nogmaals bedankt, en onze hartelijke groeten aan Cucuk als jullie hem weer zien of spreken.

Liefs en groeten,
Rose & Theo uit Weert
Frans en Jane Hellebrand-Thiele Frans en Jane Hellebrand-Thiele
Ook dit jaar weer een onvergetelijke vakantie op Sumatra gehad.
We hebben bewust weer met dezelfde chauffeur, Armen, dezelfde route als vorig jaar gekozen. En toch allemaal andere dingen gezien en beleefd. Op de plekken waaraan we vorig jaar heel veel mooie herinneringen hebben over gehouden zijn we dit jaar enkele dagen langer gebleven. Dit jaar was dit v.n.l. Bukittinggi. In Bukkitinggi is Jane geboren en we zijn er 5 dagen gebleven. We hebben echt genoten en hebben met onze gids elke dag een mooie trip in de omgeving gemaakt. Onze chauffeur is hier ook geboren en bracht ons op de meest mooie plekjes maar ook naar de lokale bevolking in de kampongs. Wat waren die mensen toch allemaal gastvrij. We moesten overal met hun eten.
Een zeer aparte en fascinerende reis om nooit te vergeten.
JSB-reizen een zeer exclusieve reisorganisatie die de reizen voor je op maat maakt. Een absolute aanrader!!!
Jacqueline,Jo,Wiel en Marion Jacqueline,Jo,Wiel en Marion
Juni 2015

De Rijstpikkers,
Jacqueline, Jo, Wiel en Marion,

Onze 23 daagse reis door Java/Bali.
Een onvergetelijke reis om nooit meer te vergeten.
Wij hadden een een geweldige chauffeur Rocky die vrij goed Nederlands sprak, die ons 14 dagen Java liet zien.
Hoogte punten van deze reis was: Jakarta, Bogor, Bandung, Kampung Naga, Pangandaran , Borobudur en Yogyakarta.
Onze grootste wens was de Rk kerk st Petrus en het Ned.Oorloglogskerkhof Pandu te Bandung te zien!
Waar ons pap 66 jaar geleden ook was geweest.
Dit was een bijzondere ervaring voor ons, dank zei onze chauffeur Rocky hebben wij dit kunnen zien.
Wij bezochten ook een oud dorpje Kampung Naga waar wij 439 trappen omlaag moesten om dit dorpje te kunnen bezichtigen.
Daarna een weekje Bali waar wij ook 2 dagen met chauffeur Coni die ook door John was geregeld, ons de mooiste plekjes heeft laten zien.
Onze hotels waren allemaal perfect!
Wij bedanken John en Marij en natuurlijk onze chauffeurs en reisleiders, Rocky op Java en Coni op Bali!
Wij als Rijstpikkers zouden iedereen aanraden een reis naar Indonesie via JSB reizen te boeken.
John en Marij super bedankt.
Lin Lin
Hoi John, 
Nog even een berichtje ondanks dat wij al kort contact hebben gehad. Dit jaar heb ik alleen Java bezocht. Het was weer een super rondreis. Onderweg heel mooie natuur gezien en hectiek op de soms volle wegen, maar dat maakt niets uit, dat is nou eenmaal zo. Kampung Naga vond ik apart om te zien.....ja....eigenlijk is er zo veel moois om te bekijken/bezoeken.....teveel om op te noemen. En natuurlijk heb ik heerlijk gegeten! Ook dit jaar heeft Cucuk mij rondgereden en ik kan alleen maar zeggen dat hij een zeer kundige en vriendelijke chauffeur is die veel weet te vertellen over echt alles in zeer goed Nederlands. En de humor ontbreekt ook niet.....De guesthouses in Bogor en Malang waren echt super vanwege het vriendelijk personeel, de gezellige sfeer en de mooie omgeving (in met name Bogor). Mij spreekt dat meer aan dan de duurdere hotels, maar dat is persoonlijk. Kortom ik heb echt weer genoten en alles was perfect geregeld!
Hartelijk dank John.

groetjes, Lin