Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.173.209 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
irwan en trees utama irwan en trees utama
beste John en marij,
alhoewel ik in indonesie ben geboren en meerdere keren naar indonesie was gegaan voor vacantie, was deze reis heel bijzonder. Met een busje waren we(4 personen inclusief chauffeur) voor 38 dagen door java en bali gereisd.Op verschillen steden waren we enkele dagen gebleven om te genieten van de natuur,en te beleven hoe de mensen leven en met alle aandacht.Reizen met de bus heeft een eigen charme waar ik nooit eerder stil heb gestaan.De keuze van de hotels waar we verbleven waren mooi en confortabel.We zijn heel tevreden met deze onvergetelijke reis ! Hartelijk dank!
Carla en Jo Carla en Jo
Begin okt weer 3 weken naar Indonesie geweest,het was onze 2de ontmoeting met dit prachtige magische land.Deze keer hebben we gekozen voor een rondreis door Sumatra en Sulawesi.En net als onze eerste reis op Java en Bali weer ontzettend genoten.Sumatra met het mooie tobameer en samosir eiland en de ontmoeting met de orang oetans in de jungle en Sulawesi met het rustgevende Bira en eiland Liukang,Torajaland,de indrukwekkende begrafenis,de mooie huizen en de vriendelijke mensen die heel graag met ons op de foto wilden.
Kortom,weer een super vakantie gehad,alles tot in de puntjes verzorgd,op Sulawesi zelfs een gids erbij de hele reis en volpension.
We gaan graag nog eens terug,maar dan naar weer een ander stukje van dit mooie adembenemende land.
John en Marij,ook nu weer terima kasih en tot ziens bij een volgende reis.
Jenny Willemsen Jenny Willemsen
John en Marij,

Dankzij jullie een fantastische rondreis gehad Sumatra/Bali. Een mix van natuur, cultuur en relaxmomenten. Alles was perfect geregeld, van taxichauffeur op Sumatra tot en met hotels. We waren getuige van vulkaanuitbarsting Synabung wat je toch wel bijzonder kunt noemen. Orang Oetans(hele familie) gespot in Gunung Leuser National Park en wat een geweldige chauffeur hadden wij(ADI of Eddy zoals wij hem noemden) Hij was het visitekaartje van Sumatra zo enthousiast als hij kon vertellen over zijn land. Een enorme levenswijsheid ten toon spreidde waar wij veel van hebben geleerd. Het was een bijzondere reis die jullie voor ons uitgestippeld hebben. Graag komen Ineke en ik onze verhalen een keer vertellen en onze foto's laten zien.Bedankt voor alles!

Ineke en Jenny
Maarten en Lieke Maarten en Lieke
Wauw! Wat een geweldig georganiseerde huwelijksreis hebben wij gemaakt in Java en Bali! Alles liep vanzelf. Overal was aan gedacht. In ieder hotel werden we ontvangen als echt honeymooners
(van gevouwen zwanen met rozenblaadjes tot fruitschalen, bloemstukken, en taartjes).
We hadden in Java een hele fijne chauffeur die goed Nederlands sprak, Cucuk. 
Hij heeft ons veel laten zien en verteld over Java en de cultuur.
De hotels waren geweldig, wat hebben wij genoten!
John en Marij SUPER bedankt! Dankzij jullie hebben wij een onvergetelijke huwelijksreis gehad. Dit was de kers op de taart!
Wij zouden iedereen aanraden een reis naar Indonesië via JSB reizen te boeken. Fantastische individuele reizen!
pascal en monique pascal en monique
Hoi John en Marij

Wij willen jullie bedanken voor de geweldige reis naar Bali!! Inmiddels zijn we al weer even thuis maar denken nog vaak aan de geweldige vakantie die wij hebben gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld door jullie. de hotels waren top, de transfers van hotel naar hotel waren super geregeld. en tommie de gids was super, sprak goed engels en niks was teveel voor hem, hij heeft ons echt de mooiste plekjes van bali laten zien. zodra we de kans krijgen gaan we zeker nog een x terug en dan weer via jsb reizen!! 
wij kunnen het echt iedereen aanraden om hier te boeken!!
John en Marij SUPER BEDANKT voor alles!!!
Eveline en Hans-Anton Eveline en Hans-Anton
Wij willen JSB Reizen, John, bedanken voor de onvergetelijke individuele rondreis Bali, Lombok en de Gili eilanden. De persoonlijke aandacht in de voorbereiding was fantastisch. Tijdens de reis kwamen wij niets te kort: de transfers waren perfect geregeld, de hotels waren precies zoals wij hadden besproken in de voorbereiding en de tours en de prive chauffeur waren meer dan geweldig! Ik zal echt al mijn vrienden en familie aanbevelen om via JSB reizen hun reis naar Indonesië te boeken: gegarandeerd succes! We kijken terug op een geweldige vakantie!
Frans en Jane Hellebrand-Thiele Frans en Jane Hellebrand-Thiele
JSB-reizen, een absolute aanrader!!!
Voor het eerst maakte wij een reis naar Sumatra.
Wij wilden deze reis v.n.l. maken omdat Jane daar geboren is en zij vanaf haar 4e levensjaar nooit meer teruggegaan is.
We kwamen in contact met John van Someren en hij bezorgde ons i.s.m. Inbound Sumatra de reis van ons leven. Naast het fantastische programma dat ons werd aangeboden maakte de ontzettend goede en vriendelijke chauffeur, Armen, alle tijd en verzorgde hij alle medewerking die nodig was om de oude plekjes uit de kinderjaren terug te vinden. Het is een groot succes geworden!
Daarnaast hebben we genoten van de prachtige natuur en cultuur van Sumatra.
Het fijne van deze reis was dat we een privechauffeur, tevens heel goede reisgids, hadden waarmee we konden regelen en afspreken wat we zelf wilden. We waren niet aan tijd en verplichte stops onderweg gebonden. Het enige waarvoor we moesten zorgen was dat we 's avonds in het voor ons gereserveerde hotel arriveerden.
Ook de kwaliteit van de hotels was uitstekend. 
We hebben al heel wat mooie vakanties meegemaakt, maar deze was tot in elk klein detail, de topper! We raden iedereen, die ooit van plan is naar Indonesie te gaan, en een goed verzorgde en veilige vakantie wenst, aan van te voren een afspraak met John te maken.
Sjra en Ine Sjra en Ine
Al zo vaak hebben we vrienden en bekenden onze reiservaring naar Indonesië vertelt, waarbij telkens de naam John Someren Brand ter sprake komt.Iedere keer begint ons verhaal bij hem en tevens is t ook de rode draad door onze mooie reis door Java en Bali.Samen met John hebben we onze drie weekse reis uitgestippeld.Van begin tot eind en alles stond netjes van dag tot dag op papier.Vanaf t moment dat we in Jakarta op t vliegveld arriveerden, tot t moment we weer terugvlogen naar Nederland was alles keurig geregeld.Taxis mét chauffeurs stonden telkens op de afgesproken tijd voor ons klaar en brachten ons feilloos naar onze bestemmingen.Onze chauffeur Rocky, heeft ons twee weken rondgeleid door Java en ons op een veilige, prettige manier van t een naar t ander gebracht. Onderweg heeft hij ons veel verteld over t eiland /de gebruiken en vele wetenswaardigheden.Hij was een fijne, rustige gids voor ons. We hebben ook erg genoten van de hotels en resorts. Ja John, er waren mooie bij! Geweldig. Ons fotoboek met herinneringen van Java en Bali is inmiddels klaar en ook bij t bekijken van, en vertellen over de fotoos , komt wederom jouw naam ter sprake .We hebben erg genoten van deze bijzondere reis en t mooie land met lieve mensen.Dus John, als je oren toeteren weet je dat we t weer over jou hebben! Veel dank voor alles
Pierre en Margriet Munnichs Pierre en Margriet Munnichs
Hallo John en Marij,

We willen jullie bedanken voor de geweldige reis die eigenlijk al begon bij jullie thuis.
De gastvrijheid en warmte die jullie uitstraalden, maakte ons al vertrouwd met Indonesië. Werkelijk, alles was perfect geregeld.
Onze chauffeurs, Burhan, Roh Mani en Amik, die iedere keer overal op tijd waren en ons veilig door het soms erg drukke verkeer prima wisten te vervoeren. De in planning van de dagen in de jungle bij Tangkahan en Bukit Lawang waren wel het hoogtepunt van Sumatra.
Ook de treinreis die jullie er nog tussen wisten te boeken van Bandung naar Banjar, was zeer zeker de moeite waard. En daarna het dorpje Pangandaran wat op jou advies ertussen geschoven was, was een prima idee. Het familie hotel was zeer gezellig, en de tocht op het schiereiland was geweldig.
Op Java regelde onze chauffeur Amik er tussendoor dat we een dag met 2 plaatselijke jongens en een open jeep door de bergen naar de Bromo vlakte reden, met diverse bezienswaardigheden onderweg. 
We hebben werkelijk overal, op Sumatra, Java en Bali van iedere minuut genoten. Wat is Indonesië geweldig mooi met ontzettend veel variatie in cultuur en natuur.
Zeer lieve mensen wat alles voor je doen, zodat jij het maar naar je zin hebt.
De Lodges en hotels waren overal prima, en soms zelfs zeer luxe. Op verschillende plaatsen zijn we met veel emotie vertrokken omdat het zoveel indruk op ons had gemaakt.
We hebben 32 dagen rond getrokken, eigenlijk nog te kort.
We hebben zeer veel gezien en gedaan, zoals het eerste stuk op Sumatra, zeer vermoeiend, maar dit weegt niet op tegen de dingen die we daar gezien en meegemaakt hebben.
We hebben ook super genoten van de Indonesiësche keuken met zijn vele kruiden en soorten vers fruit waar wij soms nog nooit van gehoord hadden. We hebben veel dingen geproefd, ook in de warongs beviel ons het eten prima. Lekker zoals de inlanders met je handen eten. We missen het nu al.
Dit was een reis die wij nooit zullen vergeten. Als we weer door Indonesië willen reizen, zullen we zeker bij jullie terug komen. We hebben pas 3 van de 17000 eilanden gehad.
Wat we ook waardeerden was tussen onze reis door een reactie van jullie op ons riesblog. We ervoeren het alsof jullie een stukje meereisden.
De reis is in werkelijkheid nog mooier geweest als wat we ons van te voren hadden voorgesteld.
Het reizen onder ons twee met een chauffeur, is ons geweldig bevallen. Gelukkig dat we van een groepsreis hebben afgezien.
Ondanks dat we geen Indonesisch spreken, heeft het taalverschil ons geen problemen gebracht zelfs met de inlanders die geen Engels spraken kwamen we eruit.

We willen jullie, en alle medewerkers in Indonesië die aan de organisatie meegeholpen hebben hartelijk danken, het had niet beter gekund.
Terima kasih atas organisasi Yang baik,
Pierre en Margriet.
Jos Bastin Jos Bastin
Hoi John,
Voor de tweede keer naar Java en Bali deze keer met zijn viertjes. En ook deze keer was het weer prima geregeld. Hele goede hotels met als uitschieter Majapahit in Surabaya, je voelde je daar als een koning zo mooi het hotel en de suites die jij voor ons geregeld had.Onze chauffeur Darsono was zeer behulpzaam hij ging 's nachts zelfs voor ons uitzoeken waar wij de dag erna naar toe wilden. Ook in Bali was alles goed geregeld, taxi mooi op tijd voor transfer, kortom weer een mooie en geslaagde reis voor ons. 
Sulawesi, Sumatra en lombok staat ook nog op ons verlang lijstje en wij zullen dan zeker weer van jou expertise gebruik maken. Kortom, chapeau voor jullie tweetjes.
Groetjes Jos, Shelly, Guido en Ilona.
Lin Lin
Hoi John en Marij,

Weer beland in Nederland na een mooie reis op Java en Bali.
Is nog even wennen moet ik zeggen….
Ik heb erg genoten van alle mooie dingen die te zien waren, de natuur en de mensen. Leuk om te ervaren dat er zo veel verschil in temperament is, ook al zit je slechts een paar honderd kilometer verder op Java.
Het was erg fijn om sommige dingen weer te zien vanwege de goede herinneringen die ik er aan heb.
De hotels waren zeer goed.
Mijn chauffeur Cucuk vond ik echt een toppertje, vriendelijk, bekwaam, sprak redelijk Nederlands en wist veel te vertellen.
De transfers op Bali van/naar het vliegveld en hotels waren perfect geregeld.
Het is voor mij een onvergetelijke reis geworden en ik ben er over aan het denken om volgend jaar weer te gaan!
Heel hartelijk dank voor alles.
Marjan  Marjan 
Hallo John,

Hier dan eindelijk het beloofde mailtje over de vakantie. Eigenlijk kan ik maar 1 ding zeggen. HET WAS GRANDIOOS!!! Alleen voor de overstap op Kuala Lumpur hadden we iets meer tijd mogen hebben. Gevolg was dat wij al in Jakarta waren maar onze bagage niet, dat hadden ze niet gehaald. Hebben wel moeten lachen hoor, want de mensen van het vliegveld werden er niet warm of koud van. We hebben een paar uur gewacht en toen kwam onze bagage mee en moesten we op zoek naar de chauffeur, want we konden niet eerder naar buiten, want dan mochten we niet meer naar binnen. Maar alles is goed gekomen.

Java is schitterend, nog niet zo overspoeld door toeristen als Bali. Indonesië wordt niet voor niets de gordel van smaragd genoemd. Wat de plannen voor dit jaar zijn, weet ik nog niet helemaal, maar ik wil zeker terug naar Sumatra en Sulawesi en eigenlijk wil ik ook nog naar Borneo. Maar als we daar heen gaan nemen we weer kontakt met je op.

Oja, ook de hotels waren grandioos en we hadden een hele lieve chauffeur, die een beetje nederlands kon. Hij had van toeristen een woordenboek ned-indonesch en andersom gehad. 

Nogmaals we hebben genoten, dank voor de goede zorg,

Groetjes
Marian de France
Koos en Mia Koos en Mia
Hallo John en Marij

Nu we alweer een tijdje terug zijn in ons kikkerlandje willen we jullie alsnog super bedanken voor de hele mooie herinneringen die we hebben overgehouden aan onze reis naar Java en door privé omstandigheden helaas maar ‘n halve dag Bali. Alles was door jullie tot in de puntjes geregeld. Prima hotels en andere bijzonder sfeervolle slaapgelegenheden hebben zeker aan onze verwachtingen voldaan. Onze chauffeur was niets te veel, hij bracht ons veilig door het vaak zeer drukke en hectische verkeer. Door deze manier van reizen kwamen we op bekende en ook minder bekende plekken, die zeker de moeite waard waren. Ook toen onverwachts de nood aan de ‘vrouw’ was door de ziekenhuisopname, werden we prima geholpen door jullie. Jij John zou ons het liefste ter plekke zijn komen helpen! Daar hadden we veel steun aan onze chauffeur Adi, die vrij goed Nederlands sprak en daardoor ‘n onschatbare hulp was in ’t ziekenhuis. 
Vooral die laatste dag op Bali was een onverwacht cadeautje dat heel erg door ons allebei werd gewaardeerd. Dit is toch heel iets anders dan de hele dag op een vliegveld wachten tot je verder kunt reizen. Jullie aangedragen oplossing werd met een warm hart gegeven en ook zo door ons ervaren. 
Wat de reis zelf betreft waren de vele sawa’s, theeplantages, schitterende vergezichten en vooral het contact met de plaatselijke bevolking onvergetelijk. We gaan zeker nog een keer terug om datgene wat we gemist hebben alsnog te zien en zullen dan heel graag weer gebruik maken van jullie goede persoonlijke adviezen.
Stefan en Chantal Stefan en Chantal
Beste John en Marij,

We zijn inmiddels weer een paar weken terug van een onvergetelijke reis door Java-Bali-Lombok! We denken er nog elke dag aan terug! We hebben zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt! Alles was tot in de puntjes perfect geregeld! Dankzij jullie hebben we een super vakantie gehad! Het had niet beter gekund! Heel erg bedankt voor alles. We zouden graag nog eens langs willen komen om alle verhalen te vertellen en de foto's te laten zien. 

Nogmaals heel erg bedankt voor alles!

Groetjes Stefan en Chantal
Nicole en familie Nicole en familie
Beste John en Marij,

Onze tijd in Indonesië zal ons steeds in herinnering blijven. Heel hartelijk bedankt dat jullie door advies en bemiddeling eraan hebben bijgedragen. Wij hebben een heel individuele kijk op verschillende aspecten van het indrukwekkende land en zijn mystieke sfeer kunnen verwerven: mens, cultuur, mentaliteit, natuur ...
En ook nog bedankt voor de gezellige namiddag bij jullie thuis.

Hartelijke groeten,
Nicole, Fridjof, Jono, Jacob, Julia, Josef, Nadine
Nanning en Trudy Nanning en Trudy
Dag John en Marij,
Onze reis Java -Bali was indrukwekkend en zeer geslaagd.
We hebben genoten!
Het door jou voorgestelde hotelschema was zeer goed en gevarieerd en op mooie locaties met bijzondere sferen.
Ook onze chauffeur Teddy.
Geweldig . zeer toegewijd en zorgzaam en een prettig mens. kon niet beter. We zijn erg tevreden over de prijs / kwaliteit verhouding, hadden dit niet verwacht.
. dus dank daarvoor Terima Kasih,! John. voor herhaling vatbaar. Hartelijke Groeten Nanning & Trudy
Jolanda Heijmann Jolanda Heijmann
Hoi John,

We zijn alweer terug van onze vakantie op Java.
Het was echt super. Heel veel mooie dingen gezien en gedaan. Het is echt een prachtig eiland
om naar toe te gaan. De mensen zijn allemaal heel vriendelijk en lachen je toe.
Alles was fijn geregeld. De hotels waren fijn en onze chauffeur was top. Niets was hem teveel. Hij 
heeft ons dingen laten zien die we zonder hem niet gezien hadden.
Heel erg bedankt voor jullie advies en bemiddeling. Jullie hebben bijgedragen aan een onvergetelijke reis.

Groetjes Jolanda, Theo en Ester
Marvin & Wendy  Marvin & Wendy 
Hallo John & Marij,

We zijn weer terug van een geweldige vakantie.
Onze eerste keer Indonesië is ons erg goed bevallen.

We hadden een geweldige chauffeur (Nanang). Met veel humor en kennis.
Hij sprak zelfs een beetje nederlands & had nederlandstalige muziek voor ons.
Nanang was van Bandung en toen we in Bandung waren heeft hij ons bij zich thuis uitgenodigd.

We hebben heel veel gezien en meegemaakt. Onderweg hebben we nog een ceremonie van een besnijdenis meegemaakt en iets van black magic (duivel uitdrijven) gezien.

We hebben een mooie indruk van Java gekregen, lekker kunnen eten en drinken.

Ons laatste weekje Bali hebben we gebruikt om lekker uit te rusten en van het mooie weer te genieten.

We willen jullie bedanken voor de prachtige reis die we mede door jullie hebben kunnen maken.

Marvin & Wendy
Andre Thijssen Andre Thijssen
Hallo John,

Bij deze wil ik jou doorgeven dat onze vakantie geweldig is verlopen, 
en over de chauffeurs gesproken, meer dan geweldige mensen. De naam Ruud, onze chauffeur in Sumatra wist al heel gauw wat onze interesses waren, dit betekent dus dat we heel veel lokaal zijn geweest. Daar waar geen toeristen kwamen zaten wij natuurlijk weer, om te eten en te kijken hoe ze daar leven, heel indrukwekkend.
Ik mag zeggen dat er ook mooie hotels geboekt waren in Sumatra.
na 10 dagen daar geweest te zijn was het tijd voor wat anders, dus naar Java.
Alles natuurlijk volgens plan, ook daar stond een chauffeur voor ons klaar, deze chauffeur bleek ook jou chauffeur te zijn tijdens jouw verblijf in Java, zijn naam is August. Nou, ook deze chauffeur verdient een 10, ook hij wist dat onze interesses meer lokaal lag en dat wij natuurlijk heel veel wilden zien. Nou en daar heeft hij dus ook gehoor aan gegeven. 
Ook daar heb ik als een koning geleefd in de door jouw geboekte hotels. Meer dan geweldig.

Ik kan zo nog heel veel schrijven, maar ik zou je nog iets laten weten over de vakantie, 
Ik wil je heel hartelijk danken voor deze geweldige vakantie in Sumatra en Java
en ook wil ik de beide chauffeurs bedanken, natuurlijk hebben wij beide chauffeurs dan ook rijkelijk beloond voor hun gedane ritten.

Heel veel dank en misschien tot volgend jaar voor Balie of wie weet ergens anders in Indonesië .


groetjes van fam Verweijen en fam Thijssen.

Nogmaals dank voor alles.
Martien en Margreet Stegers Martien en Margreet Stegers
Hallo Marij en John,
Net terug van een heerlijke reis ( van 5 t/m 26 juli 2013), willen wij het niet nalaten om een berichtje te schrijven in jullie gastenboek. Voor ons was het de eerste keer om een individuele reis te maken. We hebben deze reis naar Sumatra en Sulawesi zo intens beleefd dat deze manier van reizen zeker niet voor het laatst zal zijn. Alles was tot in de perfectie geregeld. Met onze chauffeur in Sumatra (Samsyr) konden we zelfs Nederlands spreken. Hij was tevens onze reisleider en heeft ons veel geleerd over zijn eiland. Op Sulawesi hadden we een chauffeur (Herman) en een reisgids (Amir) tot onze beschikking. Ook zij waren net zoals Samsyr erg zorgzaam en maakten het ons zo veel mogelijk naar onze zin. Niets was hen te veel. Datgene wat wij gehoopt hadden van deze reis is ook uitgekomen. Op beide eilanden een prachtige natuur en zeer vriendelijke bewoners, die altijd een praatje wilden maken en met je op de foto wilden. Wij hebben onze hobby, het fotograferen, naar hartenlust kunnen uitoefenen. Beide eilanden waren ook niet erg toeristisch, wij hadden af en toe het gevoel ook een bezienswaardigheid te zijn. Enig minpuntje op deze reis: wij zaten midden in de Ramadan, gevolg: ’s middags vaak moeilijk om een restaurant te vinden dat open was. Maar met een rol koekjes hebben we het toch overleefd.
Marij en John, bedankt voor de goede zorgen en organisatie van onze reis, mede door jullie is deze onvergetelijk geworden. En nog bedankt voor de gastvrije ontvangst bij jullie thuis!
Mochten we nog een keer die kant op gaan, dan weten we waar we moeten zijn.
Veel groetjes en tot ziens,
Martien en Margreet Stegers uit Landgraaf.