Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.173.209 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Toon Jose Hanneke Caroline en Ricky Toon Jose Hanneke Caroline en Ricky
Hallo John en Marij
Wij zijn terug van een prachtige reis naar Bali. Dank zij jullie geduld, advies, bemiddeling en gastvrijheid hebben wij kunnen genieten van deze mooie ervaringen. We hadden prachtige hotels in Ubud, Lovina en Sanur. De chauffeurs die voor transfer zorgden waren steeds stipt op tijd. Geweldig. Alles is prima verlopen. We zullen de herinneringen aan deze reis koesteren. 
Nogmaals bedankt.
Mariet Mariet
Hey John en Marij

Net terug van 4 weken Sumatra, Java en Bali.
Op Sumatra weer genoten van de prachtige natuur en cultuur. Waren héél blij met Rudy, niets was hem te veel. 
Java was iets minder, mede door t feit dat we verschillende chauffeurs hadden. Vanaf Yokya kregen we Cepi en ook hem was niets te veel, heeft ons super goed geholpen.
Bali was relaxed, voor het hotel in Ubud, daar waande we ons in de hemel, haha.
Super vakantie gehad!
Edwin en Angelie van Bergen Edwin en Angelie van Bergen
Hoi John en Marij,

Terug vanuit het heerlijk Java en Bali. Een geweldige reis gehad mede door onze lieve en goede chauffeur Agus. We hebben heel wat indrukken opgedaan en vreselijk genoten van de mooie natuur en cultuur. Een ding hebben we geleerd. Hati hati een mooi iets waar wij in NL nog wat van kunnen leren zowel in het verkeer als manier van leven. 
Thanks voor deze geweldige ervaring. Lieve groet van ons.
Carla en Jo Ampts Carla en Jo Ampts
Hallo John en Marij,

Wat hebben wij een geweldige reis gehad,het was onze eerste kennismaking met Indonesie.Alles tot in de puntjes verzorgd,mooie hotels en cottages.Onze chauffeur Rohmani(alias Rocky) was 1 uit duizenden,hij heeft ons het authentieke Java laten zien en heel veel verteld over de cultuur en gebruiken van zijn vaderland.We zullen de fietstocht door het stille dorpje en omgeving nooit vergeten,wat was dat een leuke ervaring,onderweg zelf rijst geplant,bonen gelegd,gezongen,muziek gemaakt met een aantal bewoners.Onderweg bruiloft meegemaakt waar we foto 's van mochten maken,geweldig.We hadden de tijd aan ons zelf,niks moest alles was mogelijk,wat we als heel prettig hebben ervaren.
Op Bali kwamen we een mysterie guest tegen genaamd pappa John,waar we nog heerlijk mee hebben gegeten en gekletst.
Prachtig land,geweldige mensen,heerlijk eten,kortom we gaan graag nog een keer terug.
Terima kasih voor de goede organisatie en barangkali sampai.
Carla en Jo Ampts Landgraaf
Henk en Jeanette Tan Henk en Jeanette Tan
Hallo John en Marij,
Net een dag terug van een bovenverwachting leuke vakantie op Java en Bali. Deze reis was voor ons een huwelijksreis die we 40 jaar geleden ons niet konden veroorloven. We hebben ons door jou helemaal laten leiden,we hebben je alleen verteld welke plaatsen voor ons belangrijk waren en de rest aan jou overgelaten. Wat een meester ben je in het plannen van een reis. Vanaf dag 1 hebben we alleen maar in prachtige hotels gelogeerd,zelfs de zogenaamde 3 sterren hotels waren heel mooi. We hebben op het laatste moment onze programma nog laten veranderen en waren bang dat hierdoor ergens iets fout zou gaan. Maar neen hoor,John heeft alles perfect voor elkaar gekregen. Ook een dikke pluim voor onze chauffeur Adi. Wat een rustige en geduldige man is hij. Hij voelde direkt aan wat voor ons belangrijk waren en zorgde dat wij dit ook konden zien. Met ons gebrekkig Indonesisch en zijn kennis van de Nederlandse taal leken we af en toe net een stel Indo's die gezellig aan het kletsen waren. In elk geval is Adi een chauffeur die we een ieder willen aanbevelen. Volgens ons is er gewoon geen betere. Na een rondreis van 3 weken door Java hebben we de laatste anderhalve week op Bali verpoost. 3 dagen Ubud,hotel Bali Spirit,wat een schitterende omgeving. Heel rustgevend. De laatste 7 dagen verbleven we op hotel Santika Beach op Kuta. Heel mooi hotel direkt aan het strand,op loopafstand van het gezellige centrum. John,ook jouw bezoek aan ons op onze laatste dag vonden we ontzettend leuk. Wat een surprice was dat. We kennen elkaar immers alleen via het internet en om jou nu in levende lijve te ontmoeten vonden we heel erg gezellig. Het voelde direkt goed aan. John,we willen jou en natuurlijk jouw vrouw hartelijk bedanken voor een onvergetelijke vakantie. Wij zullen aan een ieder die van plan is om een vakantie naar Indonesie te maken jou te benaderen voor het organiseren hiervan. John,je bent de beste.
Nogmaals heel veel terima kasih voor de goede zorgen.
Henk en Jeanette Tan.
Han en Annette Han en Annette
Hallo John en Marij,

Hierbij willen we jullie laten weten dat we dankzij jullie een prachtige, onvergetelijke vakantie hebben gehad op Java en Bali. 
Vanaf het eerste contact met jullie is alles harstikke goed verlopen. De gastvrije ontvangst bij jullie thuis, de informatie, kortom jullie hebben er voor gezorgd dat wij op vakantie konden gaan zonder dat we ons zorgen hoefden te maken of alles goed geregeld was. Alles was perfect geregeld. Tijdens ons verblijf op Java hadden we een leuke en zeer goede chauffeur, Adji, die goed Nederlands sprak en waarmee we ontzettend veel gelachen hebben. We hebben veel gezien dankzij hetgeen je in het reisprogramma had vermeld maar ook dankzij Adji.
De hotels waren geweldig. Het een was nog mooier dan het andere. We hebben genoten van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen, de mooie tempels, het heerlijke weer, het lekkere eten, de olifantensafari, het zwemmen met de dolfijnen en nog van heel veel meer. 
Een vakantie om nooit te vergeten. 
We zullen jullie bij iedereen die van plan is naar Indonesië te gaan van harte aanbevelen.
Als we in de toekomst nog eens naar Indonesië gaan, melden we ons beslist weer bij jullie.
John en Marij terima kasih!

Han, Annette en Suzan
Dennis en Carola Dennis en Carola
Hoi John en Marij,

Wij willen jullie bedanken voor de mooiste vakantie die wij ooit hebben gehad!
De 14 dagen op Java waren geweldig, mede door onze chauffeur en vriend Rogmani die ons veilig door Java heeft gebracht! Rogmani spreekt goed Nederlands en dat was erg fijn.

We hebben hem vooral om advies gevraagd de dag in te delen, en mede daardoor hebben we erg veel gezien, gedaan, en gelachen. Het ene hotel was nog mooier dan de ander, de tempels erg indrukwekkend, en de natuur prachtig!

De 8 dagen op Bali Ubud(Bali Spirit) en Sanur (Puri Santrian) was echt genieten en tot rust komen. 
We vonden het daarom ook erg jammer om weer terug naar Nederland te gaan… We kijken al weer uit naar de volgende keer!

Bedankt voor alles,

Groetjes
Dennis & Carola
Bart en Danny Bart en Danny
Hallo John en Marij,

We zijn inmiddels al weer een paar weken terug en weer bezig met ons dagelijks leventje, maar we willen jullie nog even hartelijk bedanken voor hoe jullie onze reis naar Java en Bali geregeld hebben. In één woord: FANTASTISCH! We hebben super genoten van de ideale mix van cultuur, natuur en ontspanning. Ook hadden we in Subur een hele fijne chauffeur waarmee het heel goed klikte; we hebben wat afgelachen met zijn drieën! Nogmaals bedankt! We zullen jullie van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen die ook die kant in willen en ook als we zelf nog 's gaan, komen we sowieso bij jullie.

Groetjes,
Bart en Danny
Maryleen & Theo, Marja & André Maryleen & Theo, Marja & André
Hoi John en Marij,

We zijn nu bijna een week terug van onze 28 daagse rondreis op Java en Balie. Eerlijk gezegd genieten we nog steeds van de schoonheid van Indonesië en de vriendelijkheid van de bevolking.
Reeds jaren was het een droom van ons om ooit naar Indonesië te gaan. Veel over gehoord en gelezen, maar toen we eenmaal op Java waren, was het nog indrukwekkender dan onze droom. Mede dankzij onze chauffeur ( en later vriend) Minto, hebben we onze 3 weken op Java plaatsen en dingen gezien die onze verwachtingen te boven zijn gegaan. Minto vertelde, in gebrekkig Nederlands, voluit over de schoonheid van zijn land. Hij deed er alles aan om 'zijn gasten' kennis te laten maken met het echte Java. Hij was buiten een geweldige en gezellige gids ook nog een formidabele chauffeur. Rustig en vakkundig bracht hij ons in het chaotische verkeer van de ene plek naar de andere. Overal wist hij ons wel net iets meer te laten zien en te genieten van alle schoonheden.

John en Marij, de hele reis, van chauffeur tot hotels, was fantastisch. We willen jullie daarom van harte bedanken. Deze reis zal nog lang in ons geheugen gegriefd staan, dat weten we zeker.

Groetjes van ons vieren.
Hugo en Jeannette Lenssen Hugo en Jeannette Lenssen
We zijn net weer terug uit Indonesië. 9 dagen een rondreis gemaakt over Java en nog eens 5 dagen naar Bali. John bedankt voor de perfecte organisatie daarvan! 
Onder begeleiding van onze chauffeur Assep hebben we een geweldig goede indruk gekregen van Java en zijn vriendelijke bewoners. 
Bali had weer zijn eigen schoonheden en cultuur. Bijzonder om te zien hoe anders de twee eilanden zijn zo binnen 1 land. 

Al met al heeft het ons aan niets ontbroken gedurende de reis. We hadden allemaal goede accomodaties, een goed in elkaar gezet reisschema en een hele fijne gids die ons van alles heeft laten zien.

John chapeau! We bevelen je van harte aan bij ieder ander die Indonesië ook eens wil ontdekken. 

Met vriendelijke groet, 

Jeannette en Hugo Lenssen
Maria en John Prevaas Maria en John Prevaas
Hallo John (en Marij natuurlijk),

Onze vakantie op Java en Bali zit er op. Helaas. Wat hebben we een geweldige tijd gehad! En wat zijn we ontzettend blij dat we voor de organisatie van onze reis bij jou zijn uitgekomen. Alles was echt tot in de puntjes geregeld. Mede dankzij Cepi, onze chauffeur, hebben we de eerste 20 dagen op Java een bijzonder boeiende reis kunnen maken. Cepi was voor ons de ideale chauffeur. Vlot en toch veilig heeft hij ons feilloos overal naartoe gebracht waar we heen wilden. We hebben heel wat gesprekken met elkaar gevoerd en ook aardig wat afgelachen met hem. Als vrienden (hij noemde ons zelfs op zeker moment Pappa en Mamma) hebben we met pijn in 't hart afscheid genomen.
Ook de 10 dagen op Bali waren plezierig. Boeiend om te ervaren hoe anders Bali is ten opzichte van Java.
De hotels (we hebben er veertien gehad) maakten de vakantie tot een belevenis op zich. Wat zijn we er ongelooflijk in de watten gelegd en wat voelden we ons bij tijd en wijle luxe paardjes! De talloze foto's van alleen al onze hotels laten ons nog eens goed beseffen dat we er niet op uitgekeken raakten. Cilly en Joop, onze vrienden die eerder bij jou enkele reizen boekten, hebben zeker niet overdreven toen ze er zo hoog over opgaven. 
Hoewel we in de loop der jaren al aardig wat van de wereld hebben gezien waren onze ervaringen in Indonesië op onderdelen best wel uniek. Dit smaakt naar meer. Als alles meezit gaan we de komende jaren ook nog andere contreien verkennen. Het zou fantastisch zijn als dat net zo gladjes verloopt als deze reis. 
John, nogmaals hartelijk dank voor je goede zorgen!

Maria en John Prevaas
Henk en Nelly Henk en Nelly
Hallo John,

Sorry voor de late reactie, ik zit weer in het normale leven.
We hebben een geweldige reis gehad. Alles was perfect geregeld.
we hebben enorm veel gezien, en moeten de indrukken nog steeds verwerken. Gelukkig hebben we veel foto’s gemaakt en kunnen we veel dingen opnieuw beleven. De ontmoeting met jou in Bandung vonden we ook zeer leuk. Bedankt nogmaals.

De meeste indruk heeft toch wel Sumatra gemaakt. Als we het over zouden doen bleven we beslist langer daar.

Prachtige natuur, authentieke bevolking, mooie jungle excursie etc.
Bali was ook erg mooi, lekker uitgerust en veel gesnorkeld in Amed.

Inmiddels hebben we een ander echtpaar warm gemaakt voor je. Ze willen volgend jaar naar Indonesie gaan en nemen hiervoor zeker contact met je op.
Ook wij komen zeker weer bij je als we nog eens die kant op gaan. 

Hartelijke groeten en veel geluk toegewenst.
Chris en Nelly Chris en Nelly
Hoi John,
we zijn weer 6 dagen terug van een mooie reis ,wat een prachtig land en wat zijn we verwend door onze chaufeur Norman en onze gids we willen je bedanken voor de mooie tijd de goede hotels en de verdere zorgen die je aan ons hebt besteed.
groetjes Chris en Nelly.
harry en kitty harry en kitty
Hallo John en Marij. 
Het is dan al een tijdje geleden maar ik wou jullie toch nog hartelijk danken voor de fijne vakantie die we dankzij jullie hebben gehad. We werden na aankomst opgehaald door onze chauffeur Yanto een vriendelijke en behulpzame man. Met hem hebben we de 1ste dagen in en rond Jakarta doorgebracht en o.a. de Monas de oude haven Sunda Kalapa het museum van oud President Soeharto, het Nederlands oorlogskerkhof Menteng Pulo en nog wat bezienswaardigheden bezocht. Daarna richting Bogor met zijn mooie Botanische tuin. De dag erna via de Puncak pas en na 1st langs te zijn geweest bij een klein familiebedrijfje voor Wayang poppen en een ander waar ze gamelan trommels maken, naar Bandung. Bezochten daar de vulkaan Tangkuban Perabu en de Anglungschool. Verder de week richting Pangandaran met een bezoek aan de Green Canyon. Later door via Dieng Plateau naar het hotel bij de Borobudur daar gingen we om de drukte voor te zijn al om 6 uur s' morgens heen. Die week ook nog de tempel Prambanan en een Ramayana voorstelling bezocht. Ik was nog met Yanto richting de Merapi gereden maar je kon hem die dag door de bewolking niet goed zien, wel naar het Merapi museum geweest. S' avonds met Yanto de laatste keer in Yogyakarta naar restaurant "Tiga Nonja" geweest erg lekker eten daar. De 2 weken Java zaten er nu op. De dag erna naar Bali 1st naar Tanah Lot waar we een schitterend hotel hadden. 2 dagen erna naar Ubud en daar een chauffeur gehuurd voor een rondreis over Bali onderweg een olifantenrit gemaakt in Bakas en het schitterende Baturmeer.
bezocht. Daarna ging de reis naar het mooie Sanur waar de laatste week strandvakantie zou zijn. Echter door het overlijden van Harry zijn vader in Nederland hebben we de reis moeten afbreken en terug naar Nederland gegaan. De 3 weken die we daar toch hebben mogen genieten van dat mooie land waren dankzij jullie schitterend en we hopen ook weer eens terug te kunnen. John en Marij hartelijk dank voor de mooie reis. Sampai jumpa lagi.
Gr Harry en Kitty
Harrie Kessels Harrie Kessels
Hallo John en Marij,

We genieten nog altijd van onze vakantie in Indonesië. Jullie hebben die voorbereid zoals wij dat wensten. Daardoor hebben we heerlijk en op ons gemak van het moois van Indonesië kunnen genieten. De hotels waren klasse. Omdat het zulke chique hotels waren hebben wij daar ook vaak gedineerd. Ook dat was klasse en we hebben daarvan genoten. Onze chauffeur Norman deed zowel als chauffeur en als gids uitstekend werk op onze tocht door Java. Behalve dat hij overal goed de weg wist, kon hij ons ook veel over lokale situaties en bezienswaardigheden vertellen. Hij was bovendien aangenaam gezelschap en we vonden het ook leuk als hij samen met ons lunchte. Wij vonden het erg goed van jullie dat jullie per halteplaats een selectie van de wetens- en bezienswaardigheden hadden gemaakt en dat wij hieruit een keuze konden maken. We hebben ons hierbij ook steeds laten leiden door Norman. Dankzij jullie en zeker ook dankzij Norman hebben we een fantastische 22 daagse trip door Java gemaakt. We vonden het ook aangenaam dat jullie, samen met familie en vrienden, in dezelfde tijd op Java waren en ons steeds goed hebben geïnformeerd. We hebben genoten van jullie gezelschap. Aansluitend zijn we nog 9 dagen op drie verschillende locaties in Bali geweest. Ook hier waren de hotels uiterst luxueus en het golfresort hotel Pan Pacific was een van de beste hotels waar wij ooit hebben gelogeerd. Ook op Bali was het prachtig alleen was daar veel meer toerisme dan op Java. 
Kortom het was fantastisch en we zullen hieraan nog vaak met heimwee terugdenken. Als we weer naar Indonesië gaan zullen we dat zeker weer via jullie doen. Bedankt !

Harrie en Josephine
Kessels-Diepvens
Rob en Sascha Rob en Sascha
Beste John,
We kunnen het niet laten om anderen te vertellen met hoeveel aandacht en zorg je onze reis regelde. Ook toen er een kinkje in de kabel kwam was je er, online, aan de telefoon, op het juiste moment. En regelde alles. 

Wij hebben genoten van de reis, het landschap, de mensen, de gastvrijheid. Dank voor je goede suggesties en zorgen. Dat maakte onze reis 'af'!

Terima kasih!
Peter en Noortje Peter en Noortje
Hallo John en Marij
We hebben een fantastische vakantie gehad. Lekker op ons eigen tempo. We hebben prachtige landschappen gezien, heel vriendelijke mensen ontmoet en natuurlijk heerlijk gegeten. De hotels onderweg waren formidabel. Onze chauffeur Heri deed ontzettend zijn best om het ons naar de zin te maken. We zijn op plekken geweest waar grote gezelschappen niet kunnen komen. Uiteraard hebben we ook de grote bezienswaardigheden gezien. Al met al super die drie weken op Java en Bali. We gaan zeker nog eens terug! Bedankt voor deze mooie vakantie.
René, Jolanda en Marijke René, Jolanda en Marijke
Hallo John en Marij,

Wat hebben wij een prachtige vakantie gehad dankij jullie advies. 
Onze rondreis in Java was indrukwekkend. Dat wat we gezien hebben kun je niet met woorden omschrijven je moet het gewoon meemaken.
Een compliment gaat naar onze chauffeur en gids Tatang, die ons veilig gastvrij en gezellig over het eiland heeft verplaatst. We hebben genoten van de Indonesische cultuur, de prachtige natuur, de wandelingen over de sawa's, het bezoek aan de kampungs, en aan de diversiteit van de hotels.
Balie was onze rustplaats. Ubud als cultureel centrum en Kuta met zijn prachtige strand nodigde uit tot lekker genieten. Maar ook de olifantenrit is zeer zeker aan te bevelen. 
John en Marij terima kasih.

Groetjes:
René, Jolanda en Marijke
Mark & Linda Mark & Linda
Beste John & Marij,

Wat een fantastische tijd hebben wij gehad! Jullie hebben voor waanzinnige accomodatie gezorgd. Met name in Kuta en Sanur hebben we heerlijk genoten van de luxe. Hoogtepunten van onze reis waren:
* zwemmen met dolfijnen (Sanur omgeving)
* downhill fietstocht bij Ubud
* Absoluut hoogtepunt was de jungletocht naar de Sekumpul watervallen

Terima kasih banjac voor jullie begeleiding, advies en persoonlijke touch.

Onze volgende Indonesie trip gaat zeker weer via JSB reizen.

Sampai jumpa, Mark & Lin
Conny n Ger van Hinsberg Conny n Ger van Hinsberg
Conny n Ger van Hinsberg
In de maand mei 2011 zijn wij voor de 2e keer naar Bali geweest en daarnaast Lombok bezocht. Uitgangspunt was om zo veel mogelijk plaatsen aan te doen waar je kon snorkelen. Tulamben, Pemuteran, Candi dasa waren geweldige locaties om vanuit het strand direct te kunnen snorkelen. Op Lombok zijn we bij Sengigi en Gili Trawangan getracteerd op grandioze locaties met koraal en de mooiste vissen en schilpadden. De hotels waren allemaal subliem en Qunci villa vlak bij Sengigi was het allerbeste. Mooie ruimtes en grandioos personeel en een super duiklocatie. Over het transport van de ene naar de andere locaties door Manumadi op Bali en Orisa op Lombok niets dan lof. Ook de uitstapjes die we met hen gemaakt hebben waren klasse en voor € 40,-- voor een hele dag, had je auto met chauffeur, die soms ook nog als gids fungeerde en je interessante info gaf.
Al met al een grandioze vakantie en dank aan John (JSB) voor zijn inzet en kundigheid in het bemiddelen voor goede vakantieadressen en transport.