Onze reizen

Steeds meer vakantiegangers, jong en oud ontdekken de mogelijkheden van reizen, backpacken of verzorgd. JSB Advies en Bemiddeling is gespecialiseerd in individuele reizen. Wij verzorgen maatwerk die u van ons mag verwachten. Met deze website hopen we u te inspireren en te overtuigen dat we de hoogste eisen stellen in het samenstellen en uitvoeren van uw reis. Hiermee bedoelen wij reizen die u ons laat samenstellen volgens uw wens. Of indien u weet welke route u wilt reizen, zorgen wij voor het vervoer en/of accommodaties. U reist met uw eigen reisgezelschap en bepaalt uw eigen tempo. Natuurlijk adviseren wij u indien u iets onvoldoende weet. Zo bent u verzekerd van een geslaagde vakantie, gemaakt met uw eigen groep, groot of klein, of geheel alleen. Ook hoeft u niet de hotels achter elkaar te boeken. Mocht u enkele dagen op eigen initiatief willen reizen en daarna weer bij ons de hotels willen boeken, ook dat is mogelijk. Zo hebben wij geen vooropgestelde reizen. U kunt ieder eiland bezoeken. Onze rondreizen zijn privé-vakanties, u reist dus met uw eigen gezelschap door Indonesië. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje ( kampung ) of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met ons, of u laat het geheel door ons regelen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels, of indien u het wenst eenvoudig maar schoon. Een privé-rondreis van ons biedt u een HEEL andere kijk op Indonesië. De reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen. Wilt u verzekerd zijn van een geslaagde vakantie, wij helpen u hierbij. Wij beloven niks wat we niet kunnen waarmaken. Laat u verrassen wat wij voor u kunnen betekenen.

*) Het is niet mogelijk om heel Indonesië te zien tijdens één rondreis van 3 a 4 weken. U zult keuzes moeten maken, of na uw reis besluiten nog eens terug te gaan. De meeste reizigers kiezen overigens voor de laatste optie omdat ze gegrepen worden door het land en zijn bewoners.

*) We raden u aan om minimaal drie weken uit te trekken om naar Indonesië te gaan. Dit is bijvoorbeeld voldoende om Java-Bali Java-Sulawesi of Sumatra-Java te doen, wilt u uitgerust weer thuis komen.

Hieronder enkele bijzondere individuele voorbeeldreizen die wij voor u kunnen organiseren voor het jaar 2023 indien en voor zover van toepassing i.v.m. Covid 19.Indonesië reizen 2024.

Datum:
Het gehele jaar door de zelfde prijzen,
exclusief voor sommige plaatsen in het hoogseizoen periode: juli, augustus, september en december 2024.

Voorbeeld prijzen:

 • 24 daagse individuele rondreis met uw eigen groep.
  2 weken Java en 1 week Bali in middenklasse accommodaties.
  Route in overleg samen te stellen: v.a. € 1845,- pp.
 • 21 daagse individuele rondreis met uw eigen groep. 
  12 dagen Java en 7 dagen Bali.
  Route in overleg samen te stellen: v.a. € 1590,- pp. in middenklasse accommodaties.
 • 21 daagse individuele rondreis met uw eigen groep.
  12 dagen Flores en 7 dagen Bali.
  Route in overleg samen te stellen: v.a. € 1845,- pp. in middenklasse accommodaties.
 • 24 daagse individuele rondreis met uw eigen groep.
  Sumatra en Java of Bali .
  Route in overleg samen te stellen: v.a. € 1795,- pp. in middenklasse accommodaties.
 • Alle bovenstaand vermelde prijzen zijn exclusief intercontinentale tickets. En geldig vanaf 2 personen.  Ook wij komen er niet onderuit aan de prijsstijgingen die overal heerst na Covid-19.
  De prijs van het ticket is afhankelijk van de exacte datum en de gekozen vliegmaatschappij. Wij kunnen elke dag vertrekken.
 • Indien wij de tickets voor u moeten boeken krijgt u van ons nadat alles is bevestigd een overzicht en factuur(en) van de door ons samengestelde reis. Dit zijn de accommodaties, het vervoer en de tickets.

Tours over andere eilanden en andere routes in Indonesië zijn op aanvraag beschikbaar.

Alles onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid.

In het kort de highlights van de omgeving:

Java heeft t.o.v. Sumatra en Bali meer vlakke gebieden. Dit houdt in dat u op vele plaatsen verder kunt kijken. Sawahs en bergen krijgen hierdoor een ander gezicht dan op Sumatra en Bali. Maar ieder eiland heeft zijn eigen schoonheid en natuur. Zo zijn er op Sumatra veel bossen waar u het grootste gedeelte doorheen zult rijden om van de ene plaats naar het andere te reizen. In het noorden is er nog een reservaat waar orang-utans worden gevoed, een klein uurtje rijden vanuit Medan. Ook vindt u daar nog de Minangkabauers die nog bij elkaar wonen in hun typische woningen. Verder is er nog de prachtige Toba-meer met in het midden een eiland waar u kunt overnachten. Iets verder naar het zuiden toe is er nog een prachtige eiland Sobolga dat in de zee ligt. Het is hier de moeite waard om enkele nachten te verblijven. Prachtige witte stranden. Voor diegene die op zoek zijn naar nog meer nostalgie kunnen gaan kijken op het eiland Nias. Daar komen weinig toeristen, en men leeft daar ook nog op traditionele manier. U dient er wel rekening mee te houden dat een bezoek aan Sumatra gepaard gaat met lange autoritten, dit omdat de afstanden daar veel groter zijn dan b.v. Java en Bali. Java wordt bewoond door het grootste deel van de bevolking, zo’n 150 miljoen mensen. Hier is veel te zien uit de koloniale tijd, zowel van de Nederlandse als ook Engelse en Portugese tijd. Jakarta is een moderne stad, waar u eigenlijk niet te lang moet verblijven. U kunt beter naar Bogor doorreizen en van daaruit Jakarta bezoeken.

Bogor: botanische tuin.

Puncak: theeplantage, theefabriek.

Bandung: vulkaan Tangkuban Perahu, heet waterbronnen, Kawah Putih, koloniale stad.

Pangandaran: snorkelen, Green Canyon, strand, homefactory.

Yogyakarta: Kraton, zilversmederij, batik, Borobudur-tempel, Malioborostraat.

Parangtritis ten zuiden van Yogyakarta: zwarte strand, mag niet in gezwommen worden. Ten noorden van Yogya ligt Wonosobo.

Wonosobo: Diëng plateau met haar vele boedistische tempeltjes in een uitgestrekte vulkaankrater op grote hoogte.

Malang: koele plaats om uit rusten voordat u verder gaat naar de Bromo vulkaan.

Surabaya: een warme stad waar vele zeeschepen liggen aangemeerd. Stad nummer twee van Java na Jakarta. Veel handel. koloniale verleden.

Kalibaru: koffie en theeplantage, lekkere koel plaats om te rusten voordat u de oversteek maak naar Bali of:

Banyuwangi: Kawah Ijen vulkaan, rustplaats voor de oversteek naar Bali.

Bali: overheersend Hindoeïsme, met Den Pasar als hoofdstad. Overigens het enige eiland dat dit heeft. De grootste meerderheid van het land is n.l moslim. Het hele eiland is prachtig om verkend te worden, hoewel er ontzettend veel toerisme aanwezig is. Het zuiden is het meest bezochte plek met plaatsen als Kuta, Sanur, Nusa Dua, Candi Dasa en in het midden de kunstenaarsdorp Ubud. Ten noorden is het rustiger met plaatsen als Lovina, en westelijker Amed en oostelijker Pemuteran speciaal voor te snorkelen en te duiken.

Vervoer:

U reist met uw eigen gezelschap in een full-airconditioned busje. Hierin wordt niet gerookt.

Reisleiding:

Er is standaard geen reisleider/gids aanwezig. Op uw verzoek kan er een Nederlands sprekende gids meegaan. Dit is echter optioneel. De chauffeur is doorgaans tijdens de rit bereid u het een en ander te vertellen. Houdt u er rekening mee dat niet alle chauffeurs goed Nederlands of Engels spreken.

Bijzonderheden:

Alle hotels hebben airco op de kamer uitgezonderd op die plaatsen waar het van nature koel is zoals Baturaden en de Bromo.Deze liggen op een hoogte waar airco niet nodig is. Alle hotels hebben een zwembad. Wij raden u aan zo vroeg mogelijk voor het hoogseizoen te boeken om teleurstellingen te voorkomen met overboekte hotels.

Temperaturen:

Java:

Bali:

Sulawesi:

Sumatra:

Voor alle reizen geldt:

 • Exclusief:
 • Visum on arrival ( tot 30 dagen verblijf: 35 dollar pp aankomst op een van de 5 grootste luchthavens, Medan, Jakarta, Surabaya, Denpasar en Lombok) bij langer verblijf dient u het hier in Nederland bij de ambassade een visum aan te vragen.
 • Entreekosten.
 • Maaltijden. uitgezonderd ontbijt.
 • Tol/parkeergelden /gids.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Elke vorm van reis/annuleringsverzekeringen.
 • Fooien voor chauffeur en gids, wat normaliter gebaseerd is op 5-6 euro p/d. per 2 reizigers. Dit is echter geheel op vrijwillige basis. Voor een chauffeur die u gedurende uw vakantie veilig door het land heeft geloodst is dit zeker niet te veel.
 • Indicatie fooien: en het aantal reizigers per bus. Bij 2-3 personen:
 • 1 week: 700.000 rps (40 euro)
 • 2 weken: 1.500.000 rps (80)
 • 3 weken: 2.000.000 rps (120)
 • 4 weken: 2.500.000 rps ( 150)
 • bij 4 en meer personen 1,5 tot 2 x zoveel. Doch dit alles is een indicatie en geheel op vrijblijvende basis.

Wij vliegen hoofdzakelijk met:

Cathay Pacific via Hong Kong.    

                       

Malaysian Airlines via Kuala Lumpur.        

Singapore Airlines via Singapore.

Emirates via Dubai.

Garuda rechtstreeks naar Jakarta.   

         

KLM via een tussenstop Kuala Lumper of Songapore.

  

Aangesloten maatschappijen binnenlandse vluchten:

    Afbeeldingsresultaat voor wings air