Reisvoorbeeld Java-Bali en Flores

Een reisvoorbeeld Java-Bali

dag 1: vertrek uit Nederland

dag 2: aankomst Jakarta / Bogor
Na ingecheckt te hebben in het hotel kunt u even acclimatiseren of gelijk de stad verkennen en vele bezienswaardigheden bezoeken. Of u reist na aankomst te Jakarta direct door naar het rustige Bogor, ongeveer een uur rijden van Jakarta. ’s Middags kunt u naar de prachtige botanische tuin gaan. Vroeger de residentie van de Nederlandse gouverneur.

dag 4: Bandung
Vanuit Bogor gaat u verder naar Bandung. Hier verblijft u 2 of 3 dagen, om enkele mooie excursies te gaan doen. O.a vulkaan, warm water bronnen, angklung school, enkele nostalgische Nederlandse buurten.

dag 7: Baturaden
Van hieruit reist u verder naar Baturaden (een koele plaats in de bergen) of Pangandaran (een plaats langs de zuidkust van Java). Voor Baturaden is 1 overnachting voldoende, omdat het alleen als tussenstop fungeert.

dag 8: Pangandaran
In Pangandaran kunt u naar de Green Canyon gaan, een prachtige boottocht door de groene bossen van de ongerepte natuur, waarna u op het einde een frisse duik kunt nemen in het heldere water wat uit de bergen ontspringt.

dag 9: Yokyakarta
U vertrekt naar Yokyakarta in midden Java voor een verblijf van 3 dagen. Hier bent u aangekomen in een stad en streek met vele bezienswaardigheden. Van hieruit kunt u naar de beroemde Borobudur gaan, ongeveer 30 minuten rijden van de stad. In de stad zelf kunt u naar de Kraton, zilversmederij, vogeltjesmarkt kasongan en batik fabrieken gaan. Waarbij wij u de Malioboro niet mogen ontnemen. Hier wordt gehandeld dat het een lust is.

dag 13:
’s Morgenvroeg na een heerlijk ontbijt gaat u of naar het vliegveld om richting Bali te vliegen of u kunt via Solo en Malang naar Tosari gaan om bij de Bromo de prachtige zonsopkomst te bekijken.

dag 16: Kalibaru
Na de zonsopkomst te hebben bewonderd gaat u richting Kalibaru waar u tussen de koffie en rubberplantage verblijft, alvorens u de overtocht maakt met de ferry naar Bali.

dag 17: Bali
Vertrek naar Bali voor de laatste dagen lekker te relaxen. De plaatsen zijn niet gebonden. U heeft verschillende keuzes.

dag 20: vertrek naar Nederland
Laatste dag voor vertrek naar Nederland.

dag 21: aankomst in Nederland

Een reisvoorbeeld Flores

 

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Denpasar – Sanur (Bali)
Dag 3: Sanur – Denpasar – Maumere (Flores)
Dag 4: Maumere, vrije dag
Dag 5: Maumere – Moni
Dag 6: Moni – Riung, Kelimutu vulkaan
Dag 7: Riung, snorkel & boottocht
Dag 8: Riung – Bajawa, warmwaterbronnen Soa
Dag 9: Bajawa, excursie Ngada dorpjes
Dag 10: Bajawa – Ruteng
Dag 11: Ruteng – Labuan Bajo, wandeling Ruteng en bezoek Tado Eco Village
Dag 12: Labuan Bajo – Rinca – Komodo, wandeling Rinca, boottocht
Dag 13: Komodo – Labuan Bajo, wandeling Komodo, snorkelen
Dag 14: Labuan Bajo – Denpasar-Kuta
Dag 15: Kuta
Dag 16: Kuta
Dag 17: Vertrek
Dag 18: aankomst Amsterdam